Blog

Szűrők
cezar-salata-tonhallal

Cézár saláta tonhallal

Egy műveltségi vetélkedő százezreket érő kérdése lehetne, hogy vajon evett-e Julius Caesar cézár salátát? A helyes válasz az, hogy nem, akkoriban ugyanis még nem létezett ez a napijainkban népszerű salátaféleség. A római kori lakomák fenségesek és fényűzőek voltak, igaz gasztronómiai különlegességekkel, mint például a Julius Ceasar féle árpakása, a kappan és jérce mogyorós bundában vagy a píceumi kenyér. Hosszú a sor, hiszen rengeteg különleges ételt fogyasztottak akkoriban, még ha nem is pontosan úgy, mint manapság. Az ókori Rómában a szalvétát még nem ismerték, az emberek kézzel ettek, és kutyák, macskák szőrébe, illetve a rabszolgák hajába törölték zsíros kezüket.

A Cézár saláta a Cardini testvérek nevéhez fűződik, akik Olaszországból vándoroltak ki Amerikába, és ott nyitottak éttermet. A saláta eredete regénybe illő, az elmondások alapján ugyanis népszerű tijaunai éttermüket váratlanul ellepte egy seregnyi éhes ember, ők pedig nem voltak erre felkészülve ennyi vendégre, ezért rögtönözniük kellett. Nem estek kétségbe, az idősebb testvér gyorsan összeszedte a kamrából, ami maradt, és nekilátott salátát készíteni belőle. A történet különböző verzióiban vannak apró eltérések, annyi azonban biztos, hogy egy sebtében összedobott saláta futott be ekkora karriert. Manapság nagyon sok helyen készítik nagyon sokféle változatban, ki-ki saját ízlése szerint. Nézzük, mi volt eredeti receptben!
Egy jó adag római saláta, fokhagymás olívaolajjal megkent baguette, ami sütőben ropogósra sült, lime-lé, lágyra főzött egész tojás, parmezán, Worcestershire szósz, só és bors. Meglepő, igaz? Sehol a fűszeres sült csirkemell, a feta-sajt, a paradicsom és az uborka. Mégsem nevezhetjük szentségtörésnek a változtatásokat, a szellemiség ugyanis megmaradt: mindent bele, amit otthon a kamra polcán és a hűtőben találunk.

Az Interfood ételfutár ugyan nem fogyott ki az élelmiszerekből, és nem is kell attól tartania, hogy nem várt vendégsereg lepi el a konyhát, de azért mi is kitaláltuk saját verziónkat. Mivel halas ételeink népszerűek megrendelőink körében, ezért a mi cézár salátánkat ezzel gazdagítjuk. A friss saláta elmaradhatatlan, de mivel indul az uborka- és a paradicsomszezon, így azokból is bőven teszünk a salátákba. A friss zöldségeket és a tonhalat majonézes, ketchupos, mustáros, póréhagymás, tejfölös, citromleves dresszinggel találjuk kedves megrendelőinknek. Kóstolja meg cézár salátánkat, nem fog benne csalódni! Rendelje meg még ma, ha egy friss és üde fogásra vágyik!

Ez is érdekelheti

Miből érdemes biót vásárolni?

Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett biotermékek. Sokaknak szívügye saját testük védelme, és mindent megtesznek, hogy megóvják egészségüket. Egészséges alapanyagot beszerezni azonban nem könnyű feladat, gyakran fejtörést okoz a családoknak. A biotermékek hívei hisznek abban, hogy az ilyen elnevezéssel illetett gyümölcsökben és zöldségekben megbízhatnak, azok elfogyasztásával biztosan nem ártanak szervezetüknek. Az ellentábor szerint ez…