Blog

Szűrők
szárnyas rakott zöldbab

Szárnyas rakott zöldbab (pulykamell)

A rakott ételeknek komoly hagyománya van Magyarországon, jellegzetes menzai és otthoni ételek, a legtöbb háziasszony rendszeresen készíti őket. Nagy előnyük, hogy kiadósak, így laktató egytálétel készíthető viszonylag kevés hozzávalóból. Időtakarékosnak ugyan nem mondhatóak, mert minden összetevőt előre el kell készíteni, és utána még a sütési idővel is számolnunk kell, de megéri nekifogni, az ízükkel ugyanis biztosan elnyerjük családtagjaink elismerését, és ha sikerül elegendő mennységet készíteni, másnapra is kiváló ebéd lehet belőlük.

Sajnos manapság sok családban probléma, hogy a gyerekek nem szeretik a zöldségeket. Míg a régi, poroszos nevelésben nem lehettek „nemszeretem” ételek, addig a mai, megengedő nevelésben, amikor a szülők igyekeznek elnézőek, türelmesnek lenni és örülni a gyerekeik önálló véleményének, sokszor találják szemben magukat azzal a nehéz helyzettel, hogy a gyerkőcök nem eszik meg az eléjük rakott ételt. Nagyon nehéz helyzet ez, szükség van ilyenkor minden türelmünkre és kreativitásunkra ahhoz, hogy másnap is legyen kedvünk fakanalat ragadni és a tűzhely mellé állni. A karfiol, a kelkáposzta, a brokkoli és a zöldbab tipikusan az az étel, amivel bizony meggyűlhet a bajunk. Lehet ilyenkor kitartóan próbálkozni a levesekkel és a főzelékekkel, de talán érdemesebb egy rakott ételt készíteni, azzal valószínűleg nagyobb sikerünk lesz. A húst és a rizst a gyerkőcök is szokták szeretni, ha pedig sikerül olyan apróra vágnunk a zöldségeket a rakott ételbe, hogy ne tudják kiturkálni, talán még azt is meg tudjuk velük etetni. Persze azért ne legyenek illúzióink, biztosan fog maradni egy-két kis zöldbab vagy éppen kelkáposzta foszlány a tányérjuk szélén, de mégis sikeresnek lehet elkönyvelni az ebédet, ha legalább valamennyit megettek belőle és nem azzal a hálás szóval fogadták fáradozásainkat, hogy „Fúúújjj!!!”
Pulykahúsból készült rakott zöldbabunkat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó szívvel ajánljuk, sőt, még azoknak is, akiknek mindene az edzés és karcsúságuk megtartása. Ízletes pulykahús, jázmin rizs, sárgahüvelyű baba, light sajt, tojás, tejföl és fokhagyma izgalmas egyvelegét kínálja az Interfood e heti menüje.

Tökéletesen együtt érzünk minden rendszeresen főző és ebbe belefáradó háziasszonnyal, anyukával, társsal, akinek nap mint nap ki kell találnia a menüt, és aztán meg is kell etetnie a finnyás férjekkel és gyerekekkel. Ha tegnap felidegesítették a válogatósok, rendelje meg holnapi ebédjét tőlünk, mi házhoz visszük – megspórolhatja az újabb infarktus közeli állapotot.

Ez is érdekelheti

liba comb a tányéron

Éljen a Márton-napi libasült!

Márton napját úgy ünnepeljük, ahogy azt a magyar hagyományok megkövetelik – nagy családi ebédekkel, sok beszélgetéssel és jó borral. Aminek feltétlenül muszáj ilyenkor az asztalra kerülnie, az az igazi libasült és a párolt lilakáposzta. De vajon mi a titka a tökéletes libasültnek, és egyáltalán miért kell ilyenkor libát fogyasztani? Tartson velünk, ha Önt is régóta…