Blog

Szűrők
Együtt a tűz körül

Együtt a tűz körül 1.

A nyár számos közös családi programot kínál, kirándulások, külföldi és belföldi nyaralások, fesztiválok sokaságából válogathatunk, ha el szeretnénk menni szeretteinkkel egy kicsit kikapcsolódni. Vannak helyzetek, amikor nincs hosszú utazásokra lehetőségünk, ilyenkor sem kell azonban feladni a családunkkal töltött minőségi időt, a közös élményt. Egy biciklitúra, egy hosszú séta, egy fagyizás, esetleg egy tábortűz-gyújtás nagyszerű élmény lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A tábortűz-gyújtásnak rengeteg előnye van, ugyanakkor veszélyes is lehet, ezért meg kell tennünk a megfelelő óvintézkedéseket, mielőtt nekifognánk ennek az izgalmas programnak. A családi tábortűz-gyújtás nagyszerű lehetőség lehet arra, hogy megtanítsuk gyermekeinknek, a tűz nem játék, a barátunk, de tisztelnünk kell, és óvatosan kell vele bánnunk. Az első és legfontosabb lépés, hogy kiválasztjuk a tűzgyújtó helyet. Olyan terület kell, ami a szabadban van, nincsenek körülötte gyúlékony anyagok, és nem lógnak fölé faágak. A legjobb, ha saját kertünkben találunk ilyen helyet, de ha ez nem lehetséges, keressünk kifejezetten tűzgyújtásra kijelölt helyet a közeli erdőben. Ha kijelölt helyre megyünk, akkor már várni fog bennünket egy kiépített, téglákkal vagy kövekkel körberakott kis terület, ahonnan nem tud kiszökni a tűz. Ha otthon fogunk neki, ugyanerre lesz szükség: téglákkal körbe kell rakni egy kör alakú helyet, ahol lesz elegendő, 50-60 cm-es tűztér.
Sok finomságot lehet sütögetni egy tábortűznél, ezek közül a szalonna az egyik legnépszerűbb. Tévedés, hogy azt a még lobogó tűzön kell elkészíteni, ebben az esetben ugyanis meg fog égni, kormos lesz és ehetetlen. Ha azt szeretnénk, hogy a kenyerünkre sok zsír kerüljön, válasszunk kifejezetten zsírszalonnát. Ha inkább a húsos szalonnát kedveljük, akkor pedig ilyet vegyünk, mindkettő nagyon finom lesz. Be kell irdalni és nyárstűre húzva a még izzó parázs fölé tartani, majd időnként megforgatni.

Az Interfood csapata imádja a tábortűz parazsán sült szalonnát, de gondoltunk azokra is, akik inkább az étkező asztalnál ülve szeretik elfogyasztani kedvenc ételüket, ők étlapunkról választhatnak maguknak valami finomságot, amit futárunk házhoz szállít.

Ez is érdekelheti

édesburgonya

Az édesburgonya

Krumpli is meg nem is, semleges íz helyett édeskés, de akkor vajon kell sózni vagy nem, és egyáltalán, mit lehet kezdeni vele? Az édesburgonya vagy batáta az elmúlt évek nagy kedvence, számos fogyókúrás és egészséges életmód tanácsadó esküszik rá, de persze olyan cikkek is napvilágot láttak már, amelyek szerint nem sokkal előkelőbb a hagyományos krumplinál….