Blog

Szűrők
teafilter bögrében

Mindig nehéz elképzelni, milyen lehetett az élet olyan egyszerű, de nagyszerű találmányok nélkül, amelyek évtizedek óta a rendelkezésünkre állnak és megkönnyítik mindennapi életünket. E heti cikkünkben egy olyan hiánypótló találmány eredetét vizsgáljuk meg, mint a teafilter! Teatények A tea kedvező élettani hatásai évszázadok óta ismertek, nem véletlen, hogy a víz után a tea a második…

sárga sütőtök őszi levelekkel

Nyakunkon a sütőtökszezon, de mint minden élelmiszer esetében, a választék itt is akkora, hogy könnyű elveszni benne. Sárga és tök, ez eddig rendben van, de faragni akarjuk vagy éppen sütni, édes legyen vagy krémes állagú a sütés után? Az Interfood e heti cikkében végigvezeti olvasóit a különféle tökök útvesztőjében, és segít megtalálni a célnak leginkább…

csokoládé az asztalon

Izgalmas hely a világ, minden szeglete tele van érdekességekkel, fura szokásokkal és meglepő tényekkel. Az Interfood ezen a héten olyan ételekkel kapcsolatos különlegességeket gyűjtött össze, amelyek garantáltan az újdonság erejével hatnak olvasóinkra! Egészség mindenek felett A bulimia és az anorexia szavakat mindenki hallotta már, hiszen a két legismertebb táplálkozási zavarról van szó, azt azonban már…

mákos guba tálban

Mákos guba, mákos gubó, bobajka. De lehet diós is. Aki szereti az igazi magyar ételeket, az biztosan rajong ezért az édességért is, hiszen évezredes hagyománya van hazánkban a készítésének, jelen van az éttermi desszertek között, és persze a háziasszonyok repertoárjában is. Tartson ezen a héten is az Interfooddal, és tudja meg, miből és hogyan érdemes…

liba comb a tányéron

Márton napját úgy ünnepeljük, ahogy azt a magyar hagyományok megkövetelik – nagy családi ebédekkel, sok beszélgetéssel és jó borral. Aminek feltétlenül muszáj ilyenkor az asztalra kerülnie, az az igazi libasült és a párolt lilakáposzta. De vajon mi a titka a tökéletes libasültnek, és egyáltalán miért kell ilyenkor libát fogyasztani? Tartson velünk, ha Önt is régóta…

sárgarépa az asztalon

Gondolkodott már azon, hogy vajon a sárgarépa eredetileg is sárga színű volt-e? Hogyan lehetséges az, hogy a gyorsfagyasztott vegyes zöldségek között találhatunk citromsárga, fehér, sőt még lila színű répaszeleteket is? Egyáltalán répák azok? Az erőspaprikát már sikeresen lelepleztünk, most következzék répa! Ha kíváncsi a répa titkaira, tartson ezen a héten is az Interfooddal! Mutáns répák…

Mivel fizethet?