Blog

Szűrők

Az isteni mandula

A mandula az egyik legfinomabb olajos mag, különösen a sózott és pörkölt változata. Sajnos, ahogyan szinte minden csonthéjas, úgy a mandula is igen drága hazánkban, ezért nem sok embernek van lehetősége rendszeresen fogyasztani. Pedig rendkívül egészséges, sokoldalúan felhasználható, és az egyik legjobb egészséges nasi. Az Interfood ezen a héten néhány érdekességet hoz kedves olvasóinak a manduláról, tartson Ön is velünk!

Superfood

A mandula olyan sok nagyszerű tulajdonsággal bír, hogy helyet kapott a szuperélelmiszerek között. Mi is az a szuperélelmiszer? Olyan tápanyagban gazdag étel, ami nagyszerű hatással van az emberi szervezetre. Ilyen a fokhagyma, az áfonya, az olívaolaj, a zab, a fahéj, a bab, a lazac, a tea és a mandula is. A lista folyamatosan bővül, de a mandula szinte a kezdetektől szerepel rajta. Mindez pedig azért lehetséges, mert tele van fehérjével és E-vitaminnal, emellett kiváló rost-, kalcium- és vasforrás.

Méhek nélkül nincs mandula

Mint ahogyan sok más sem. Ezek az aprócska élőlények igen fontos szerepet töltenek be a mandula termésének létrejöttében. Mandula csak akkor terem, ha a szorgos kis méhek ügyesen beporozzák a virágokat. Éppen ezért a mandulatermesztők kiemelt feladatként kezelik azt, hogy ültetvényükön a méheknek megfelelő körülményeket teremtsenek. A mandulát beporzó méhek méze ehetetlenül keserű, csak más mézzel keverve fogyasztható.

Jaj, ha megfázik!

A mandulafák nem bírják a hideg időjárást, ezért a termesztők állandó küzdelmet folytatnak az időjárással, és mindenféle módon próbálják biztosítani a kellően meleg levegőt az ültetvényeken. Elég egy enyhe fagy, mínusz két foknál már oda az egész termés. Nagy tehát a kockázat, amit a gazdák vállalnak, ha mandulatermesztésbe fognak.

Mandulatej

Akik érzékenyek a tehéntejre, vagy csak jobban kedvelik a növényi tejeket, azok számára a mandulatej az egyik legjobb választás. Alacsony kalóriatartalma és selymes íze kiválóan alkalmas a hagyományos tej helyettesítésére.

Egy fél marék mandula reggelente

Kutatások igazolják, hogy a reggeli órákban elfogyasztott néhány szem mandula csodákra képes, kordában tartja a vércukorszintet a nap folyamán. Kellő energiát ad és nem telít el, így a lehető legjobb megoldás, ha csak egy percünk van reggelizni, mielőtt elindulnánk otthonról.

Ön is rajong a manduláért, de főzni nincs valami sok kedve? Netán az időhiány a probléma? Sok embernek okoz gondot minden nap főtt ételt tenni az asztalra, de aggodalomra semmi ok, az Interfood mindenkinek segít! Keresse bizalommal weboldalunkat és étlapunkat, ahonnan legfinomabb ételeinket házhoz rendelheti! Interfood – ebéd házhoz szállítás, minőség, megbízhatóság!

Ez is érdekelheti

Tojásos avokádókrém

Az avokádó az elmúlt évtizedekben osztatlan sikert aratott az egészségtudatos étrendet folytatók körében, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy rendkívül egészséges, és tele van olyan anyagokkal, melyek az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlenek, nagyon jól variálható alapanyagról van szó. Leginkább frissen, nyersen szokás fogyasztani, nem is szükséges hőkezelni, ezért egyszerű, de nagyszerű összetevője salátáknak, szendvicseknek,…