Blog

Szűrők

Az isteni mandula

A mandula az egyik legfinomabb olajos mag, különösen a sózott és pörkölt változata. Sajnos, ahogyan szinte minden csonthéjas, úgy a mandula is igen drága hazánkban, ezért nem sok embernek van lehetősége rendszeresen fogyasztani. Pedig rendkívül egészséges, sokoldalúan felhasználható, és az egyik legjobb egészséges nasi. Az Interfood ezen a héten néhány érdekességet hoz kedves olvasóinak a manduláról, tartson Ön is velünk!

Superfood

A mandula olyan sok nagyszerű tulajdonsággal bír, hogy helyet kapott a szuperélelmiszerek között. Mi is az a szuperélelmiszer? Olyan tápanyagban gazdag étel, ami nagyszerű hatással van az emberi szervezetre. Ilyen a fokhagyma, az áfonya, az olívaolaj, a zab, a fahéj, a bab, a lazac, a tea és a mandula is. A lista folyamatosan bővül, de a mandula szinte a kezdetektől szerepel rajta. Mindez pedig azért lehetséges, mert tele van fehérjével és E-vitaminnal, emellett kiváló rost-, kalcium- és vasforrás.

Méhek nélkül nincs mandula

Mint ahogyan sok más sem. Ezek az aprócska élőlények igen fontos szerepet töltenek be a mandula termésének létrejöttében. Mandula csak akkor terem, ha a szorgos kis méhek ügyesen beporozzák a virágokat. Éppen ezért a mandulatermesztők kiemelt feladatként kezelik azt, hogy ültetvényükön a méheknek megfelelő körülményeket teremtsenek. A mandulát beporzó méhek méze ehetetlenül keserű, csak más mézzel keverve fogyasztható.

Jaj, ha megfázik!

A mandulafák nem bírják a hideg időjárást, ezért a termesztők állandó küzdelmet folytatnak az időjárással, és mindenféle módon próbálják biztosítani a kellően meleg levegőt az ültetvényeken. Elég egy enyhe fagy, mínusz két foknál már oda az egész termés. Nagy tehát a kockázat, amit a gazdák vállalnak, ha mandulatermesztésbe fognak.

Mandulatej

Akik érzékenyek a tehéntejre, vagy csak jobban kedvelik a növényi tejeket, azok számára a mandulatej az egyik legjobb választás. Alacsony kalóriatartalma és selymes íze kiválóan alkalmas a hagyományos tej helyettesítésére.

Egy fél marék mandula reggelente

Kutatások igazolják, hogy a reggeli órákban elfogyasztott néhány szem mandula csodákra képes, kordában tartja a vércukorszintet a nap folyamán. Kellő energiát ad és nem telít el, így a lehető legjobb megoldás, ha csak egy percünk van reggelizni, mielőtt elindulnánk otthonról.

Ön is rajong a manduláért, de főzni nincs valami sok kedve? Netán az időhiány a probléma? Sok embernek okoz gondot minden nap főtt ételt tenni az asztalra, de aggodalomra semmi ok, az Interfood mindenkinek segít! Keresse bizalommal weboldalunkat és étlapunkat, ahonnan legfinomabb ételeinket házhoz rendelheti! Interfood – ebéd házhoz szállítás, minőség, megbízhatóság!

Ez is érdekelheti

lételemünk a víz

Lételemünk a víz

Sok csodája van Földünknek, amelyek közül az egyik legnagyobb a víz. Már az ókori tudósok is tisztában voltak vele, hogy víz nélkül nem lehetne élet bolygónkon. Az emberi test tömegének nagy része víz, a nőknél 50%, a férfiaknál 60%, az egészen pici csecsemőknél pedig 70% a test víztartalma. Köztudott, hogy az ember anélkül, hogy élelmet…