Blog

Szűrők

Ezek az ételek nem teszik tönkre a diétát

Ugye ismerős az érzés, amikor nap közben kellene egy-két falat harapnivaló, mert még sokára lesz ebéd, vagy éppen nincs idő többre, csak bekapni valamit gyorsan? Az esti nasikról már nem is szólva, amikor perceken át forgolódunk az ágyunkban, mert bizony éhesen feküdtünk le, és muszáj kiosonni enni valamit. Igen ám, de ezek az étkezések közötti eszegetések képesek teljesen tönkretenni a legjobb fogyókúrát is, éppen ezért jó, ha tudjuk, hogy mely ételeket érdemes ilyenkor magunkhoz venni. Az a jó, ha magas rosttartalommal bírnak és közben alacsony a kalóriatartalmuk, ez biztosítja számunkra, hogy bármikor eszegethessünk belőlük bűntudat nélkül.

Piros bogyósok

Azok közül is a ribizli, az áfonya és az eper a legjobb választás. Sajnos most egyiknek sincs szezonja, így csak messziről érkezett gyümölcsök formájában tudunk hozzájutni, de közeleg már a tavasz és a nyár, amikor könnyedén meg tudjuk majd őket vásárolni. Ezeknek a lédús gyümölcsöknek magas a C-vitamin tartalma, ami plusz segítség szervezetünknek.

Tojás

A tojásban sok a koleszterin, de főzve a fogyókúra alapköve lehet, hiszen szénhidráttartalma nagyon csekély. Éppen ezért a nap bármely szakaszában bátran ehetünk főtt tojást.

Alma

Minden napra egy alma, az orvost távol tartja – így szól a régi bölcsesség. De ki gondolta volna, hogy a hízást is megakadályozza? Egy átlagos méretű alma kevés kalóriát tartalmaz, cserébe viszont teltségérzetet ad, ezért elnyomja az éhséget.

Fejes saláta

A fejes saláta legnagyobb előnye a sokoldalúsága. Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként, de készíthetünk más zöldségekkel együtt vegyes salátát is, ami szintén jó kiegészítője ebédünknek vagy vacsoránknak.

Szilva

A szilva, hasonlóan az almához, nagyon jól eltelíti az embert, ráadásul még az emésztést és az anyagcserét is segíti. Ehetünk bármennyit belőle, nem kell attól félnünk, hogy ezzel elrontjuk a fogyókúránkat.

Uborka

Egy fogyókúrázónak az uborka alapélelmiszer. A zöldség 95%-a víz, a fennmaradó 5% pedig a szerveztünk számára hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele. Pékáru helyett érdemes uborkát fogyasztani a reggeli tojás és sonka mellé.

Az Interfood kiemelt helyen kezeli az egészséges ételeket, és mindig ügyel rá, hogy a fogyni vágyóknak is gazdag ételválasztékot nyújtson. Weboldalunkon minden fogásunk mellett fel van tüntetve annak pontos összetétele, ezzel is segítjük kedves megrendelőinket a tudatos választásban. Rendelje házhoz ételét az Interfoodtól, nem fog csalódni bennünk!

 

Ez is érdekelheti

eszterhazy-marhatokany

Eszterházy marhatokány paleo galuskával

Az Esterházy (vagy Eszterházy) név hallatán sokaknak elsőre nem az ételek ugranak be, hiszen többek között ez volt a családneve a közelmúlt és az egész magyar irodalom egyik legjelentősebb írójának, Esterházy Péternek is. Regényei és drámái mellett zseniális, szállóigévé váló mondatokat is hagyott az utókorra, mint például ezt: „Ha egy nap megírok egy oldalt, másnap…