Blog

Szűrők

Így őrizd meg ételeid frissességét!

Sokszor ejtettünk már szót hasznos konyhai fortélyokról, beszéltünk arról, hogy milyen élelmiszert hol érdemes tárolni, és mutattunk már be számos különleges zöldséget és gyümölcsöt is. Az Interfood ezen a héten az egyik leghasznosabb konyhai eszközt veszi górcső alá, ami nem más, mint a hűtőszekrény. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy dédanyáink idejében még nem volt minden otthonban hűtőszekrény. Szerencsére mára alapvető kelléke lett a háztartásoknak, életünket jelentősen megkönnyíti ez az okos szerkezet. Léteznek azonban olyan hasznos praktikák, amelyek segítségével még rendezettebbé tehetjük a hűtőt. Tartson az Interfooddal, és ismerje meg ezeket a trükköket!

  1. Szűrők cseréje

A szakemberek és a hűtőket gyártó cégek szerint a hűtőkben található levegő- és vízszűrőt félévente érdemes lecserélni. Mindez azért szükséges, mert ezek felelnek a hűtőszekrények levegőjének frissen tartásáért, és megakadályozzák, hogy egyes intenzív illatú ételek, mint például a hagyma szaga mindent átjárjon.

  1. Szagmentesítés szódabikarbónával

Ha nem megoldható a szűrőcsere, vagy régebbi típusú hűtőnk van, ami még máshogyan működik, a legegyszerűbb, ha egy kis tálkába szódabikarbóna port szórunk, és azt betesszük a hűtőbe néhány órára. Segít megkötni a kellemetlen szagokat, még a tojássalátával is elbír.

  1. Rend a lelke mindennek

Nem érdemes össze-vissza pakolgatni az ételeket a hűtőben, hiszen könnyedén beszennyezhetik egymást a különböző élelmiszerek. Az a jó, ha külön rekeszbe tesszük a hasonló fajta alapanyagokat. A nyers húsokat mindenképpen alul érdemes tárolni, hogy még csak véletlenül se cseppenjen a hús leve rá más ételre.

  1. A leghidegebb pont

Az alsó polc hátsó része a hűtőszekrény leghidegebb pontja, ezért oda érdemes tenni azokat az élelmiszereket, amik a legnagyobb hűtést igénylik. Ilyenek a nyers húsok és a sajtok, így érdemes ezek elhelyezésével kezdeni a rendszerezést.

  1. A legmelegebb pont

A hűtőszekrény legmelegebb pontja kétségkívül az ajtaja, hiszen a nyitogatás miatt folyamatosan érintkezik a meleg konyhai levegővel. Éppen ezért nem tanácsos oda helyezni a tojást, sokkal inkább a szószokat, a vajat és más olyan élelmiszereket, amik nem igényelnek egyenletes hőmérsékletet.

Ön is úgy érzi, ideje átrendeznie és kitakarítania a hűtőszekrényét? Ha aggódik az ebéd miatt, és fél, hogy a hűtőtakarítás miatt nem készül el vele időre, vagy csak épp nagyon el van havazva, az Interfood tudja a megoldást. Keresse étlapunkat bizalommal, rendelje meg kedvenc fogásait tőlünk, ételfutárunk pedig házhoz viszi a finomságokat.

 

Ez is érdekelheti

Miért választja valaki a vegán étrendet?

A vegetáriánus táplálkozás egyre népszerűbb az egész világon, aligha akad olyan ember, aki még nem hallott róla. Becslések szerint a világ lakosságának 22%-a, tehát mintegy 1,5 milliárd ember vegetáriánus. Magyarországon nehéz pontosan megmondani, hányan követik a vegetáriánus étrendet, de annyi biztos, hogy a számuk napról napra növekszik. Legutóbbi blogcikkünkben összeszedtük, mi a különbség a vegetáriánus,…