Blog

Szűrők
befőttek a kamrában

Hűtő kontra kamrapolc, avagy mit hová tegyünk?

Gondolta volna, hogy szinte biztosan van olyan élelmiszer az Ön háztartásában is, amit helytelenül tárol? Az, hogy mit teszünk hűtőbe, azonban belül is hova, mi kerül a kamra polcára, és mi a konyhaszekrény könnyen hozzáférhető pontjára, egy beköltözés után szinte azonnal kialakul, és többnyire végleg úgy is marad. Hiszen a megszokás nagy úr, nehezen engedünk belőle. Pedig időnként muszáj. Ezen a héten az Interfood lerántja a leplet a helytelenül tárolt élelmiszerekről, és segít abban is, hogy hol lenne érdemes tartani őket.

Hagyma és fokhagyma
A vöröshagymát és a fokhagymát nem érdemes hűtőbe tenni, mert ott hamar megrohadnak. Napfényes helyre sem szabad tenni őket, mert ez esetben hamar csírázásnak indulnak. Ezért a legjobb hely a hagymák számra a kamra polca, ahol sötétben vannak, és jól szellőznek.

Csöves kukorica
Már nem kell olyan sokat várni a friss, főtt kukoricára, a nyár egyik legjellegzetesebb ízére. Sokan szokták a kamrában tárolni, de ez nem a legjobb megoldás, ugyanis ha nem kerül azonnal felhasználásra, a meleg hatására elveszti cukortartalmának nagy részét. Hűtőbe vele!

Tortilla lapok
A tortillát eredeti csomagolásában tehetjük nyugodtan a kamra polcára. Felbontás után viszont a hűtőben van a legjobb helye, különben hamar penészedésnek indulnak a lapok. Hűtőben hetekig eltarthatóak.

Mogyoróvaj
A mogyoróvaj rendkívül sűrű anyag, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen, hiszen csak így tudjuk szépen elkenni a kenyéren. A hűtő nem ideális hely számára, mert ott kőkemény lesz, és egyébként is indokolatlan hűtőbe tenni, hiszen nem gyorsan romló élelmiszerről van szó. A kamra polca vagy egy sötét konyhaszekrény pont jó hely lesz neki.

Lekvárok
A lekvárok bontatlan állapotban állhatnak bárhol, többnyire a kamrában szokás őket tárolni. Felbontás után viszont muszáj őket hűtőbe tenni, ahol hónapokig megőrzik frissességüket.

Paradicsom
A paradicsomot nem szabad hűtőbe tenni, mert az alacsony hőmérséklet megváltoztatja a szerkezetét, és a paradicsom elveszti ízét, vízízűvé válik. Ha nem éri közvetlen napfény, maradhat bárhol, akár a konyhapulton is.

Dinnye
Nyáron a hideg dinnye az egyik legjobb hűsítő, ezért szinte mindenki hűtőben tárolja. Pedig jó, ha tudjuk, hogy a túl alacsony hőmérséklet károsítja a szerkezetét. Ezért az egész dinnyék legjobb helye a hűvös kamra, felvágás után pedig mehet a hűtőbe, de csakis a hét foknál magasabb hőmérsékletű hűtőpolcra.

Burgonya
A burgonyát szinte senki sem szokta hűtőbe tenni, ami nagyon helyes, mert ez kifejezetten veszélyes lehet. A krumpliban sok keményítő található, ami hűtőben tartva cukorrá alakul, és a burgonyában található vegyületekkel együtt akár rákot is okozhat. A krumplit soha ne tegyük a hűtőbe!

Ugye Önnek is tudtunk újat mondani? Ha szeretne egy kicsit pakolászni, rendezkedni a kamrában, rendet tenni a hűtőben, de fél, hogy túl sok időt elvesz, az Interfood tudja a megoldást. Rendelje ebédjét házhoz, nyerjen egy kis időt és rendszerezze újra otthonát!

Ez is érdekelheti

Gyermekünk a tányér körül – étkezésről étkezésre (II.)

Helyes étkezésre tanítani gyermekeinket a nevelés szerves része – jó esetben. Kellő tudatossággal és következetes odafigyeléssel már kisgyermekkorban megalapozhatóak a felnőtt kor szokásai. Jó, ha ez eszünkbe jut akkor is, ha a legegyszerűbben megoldható uzsonna hazafelé a büfésnél megvásárolt kürtős kalács lenne… És szülőként azt is érdemes tudatosítani, hogy az otthon kialakított jó szokások később…