Blog

Szűrők
konyhai tippek

Tuti konyhai tippek I.

Ezer éve tud főzni, eltanulta édesanyjától és nagymamájától a titkos fogásokat, de még mindig meg tud lepődni egy-egy új konyhai trükkön, amit az interneten olvas? Nincs ezzel egyedül, hiszen a konyhaművészet igazi tudomány, amiben sosem lehet túl sokat tudni. Ahány alapanyag, annyi titkos fogás, ahány elkészítési mód, annyi tuti tipp ahhoz, hogy a végeredmény a legjobb legyen. Tartson ismét az Interfooddal, és lepődjön meg velünk együtt egy-egy új információn!

Jaj, már megint sírok!
A vöröshagyma a magyar konyha egyik alapvető élelmiszere, mégis sokan nem szeretik, mert ha sok kell belőle egy ételbe, kész kínszenvedés a pucolás és a szeletelés. A vöröshagymától ugyanis kicsordul a könnyünk, és könnyben úszva bizony nem könnyű feladat apró, egyenletes méretű kockákra felszeletelni. Van azonban megoldás erre is, mégpedig a forró víz. Ha forrásban lévő vízzel leöntjük az egész, megpucolt hagymákat, azok felső rétegei meglazulnak, és gyorsabban fel tudjuk őket szelni, sírás nélkül.

Kárba veszett citromok
Sok étel ízletesebb lesz, ha néhány csepp citromlé kerül bele. A legtöbb salátába és öntetbe kell belőle egy kevés, hiszen az édes és a savanyú ízek együtt különleges hatást eredményeznek. Na, de mi lesz utána azzal a citrommal? Hiszen ha félbe vágjuk, és nem tudjuk másnap elhasználni, szinte biztosan a kukában végzi, ez pedig jókora pazarlás. A megoldást egy fogpiszkáló jelenti. Szúrjuk az egész citromba, és kicsit mozgassuk el benne, hogy keletkezzen egy kis lyuk. A kis lyukon keresztül a citromot összenyomva ki tudunk belőle préselni annyi levet, amennyi éppen szükséges. Utána még napokig eláll a citrom, nem romlik meg két nap alatt.

Tojás, te bosszantó!
Fel a kezekkel, aki járt már úgy életében, hogy a tojáshéj a feltörés során beleesett a tojásba! Ennél kevés bosszantóbb konyhai baki létezik, a nyúlós tojásból ugyanis nagyon nehéz kiszedni a pici héjdarabkákat. A probléma abból adódóik, hogy a tojást szeretjük az edény falához ütni, mert az éles, és könnyebben megtörik rajta a héj. De nem csak a héjat töri meg, hanem az alatta lévő membránt is elszakítja, ennek köszönhető a baki. A jó megoldás az, ha sík felülethez koppintjuk, mint például az asztal lapja, mert akkor máshogyan szakad meg a membrán, és szebben feltörhető a tojás.

Csirkemell – olyan, mint a száraz fadarab
Bizony a csirkemell bár egészséges alapanyag, ha nem jól készítik el, száraz, fojtós tud lenni. Van azonban egy titkos összetevő, ami puhítja és szaftossá teszi a húsokat, ez pedig a tej. Áztassuk néhány órára fűszeres tejbe a húsokat, és azok finom szaftosak és puhák lesznek sülés után. Fűszerezzük gazdagon, és a siker nem marad el!

Reméljük sikerült új információkhoz juttatnunk kedves olvasóinkat, látogassák rendszeresen weboldalunkat, hamarosan jön a folytatás, melyben szintén meglepően egyszerű titkokat fogunk elárulni Önöknek. Addig is válasszák az ebéd házhoz rendelést az Interfood ételfutártól, könnyítsék meg mindennapjaikat!

Ez is érdekelheti

Miért szeretjük a tofut?

A tofu az ázsiai konyha egyik alapvető élelmiszere, Kínában, Japánban és Koreában is gyakran fogyasztják. Magas fehérjetartalma miatt az elmúlt évtizedekben a világ más tájain is elterjedt mint kiváló húspótlék, de nem csak a vegetáriánusok kedvelik, ugyanis nagyon változatosan felhasználható – lehet sütni, főzni, párolni, fűszerezni, sőt levesbetétként is fogyasztható. De vajon miből készül? Szójababsajt…