Blog

Szűrők

Megérkezett az ősz, és ha figyelmesek vagyunk sétáink során, nem csak gesztenyét és diót találhatunk a földön, de olykor egy-egy szem mogyoróterméshez is lehet szerencsénk. Igen ám, de melyik fajta mogyoróhoz? Földimogyoró, európai mogyoró, netán török mogyoró, csak hogy a legelterjedtebb fajtákat említsük. Az Interfood most a török mogyorót veszi górcső alá, ami sokak kedvenc…

Aki olvasta előző cikkünket, az már tudja, hogy a banán úgy származik Amerikából, hogy valójában nem is onnan származik. Bizony, ilyen érdekes ellentmondásokra derülhet fény, ha valaki rendszeresen követi az Interfood blogját. Korábban bemutattunk néhány zöldséget és gyümölcsöt, amelyet Amerika felfedezésének köszönhetünk, most pedig következzen a folytatás, újabb érdekességekkel. Tartson ismét velünk, ígérjük, izgalmas lesz!…

A fiatalabbak már nem tudhatják, jó 30-40 évvel ezelőtt milyen csoda volt a banán és a narancs. Szinte csak karácsonykor lehetett hozzájutni ezekhez a gyümölcsökhöz, és sokaknak még akkor is megfizethetetlen volt. Bizonyos mértékig Amerika és a szabad világ jelképeivé váltak hazánkban, pedig számos egyéb zöldség és gyümölcs van, amelyet az amerikai kontinensnek köszönhetünk. Tartson…

Nem mindenki tudja, de lazac és lazac között is van különbség – méghozzá nem is kevés. A lazacfélék kiterjedt családjába közel 200 halfaj tartozik, többek között a különböző pisztrángok is. Nagyobb részüknek nincs saját neve nyelvünkben, csak azok kaptak magyar elnevezést, amelyekkel nem csupán a tankönyvek oldalain találkozhatunk, hanem a tányérunkon is. Ezek közé a…

Az ételecet igazi csodaszer, az egyik leghatékonyabb természetes vízkőoldó, kiváló segítőnk a konyha takarításában. Mindemellett számos étel nélkülözhetetlen összetevője, valamint főzelékek és saláták fontos kiegészítője. A tíz- és húszszázalékos ételecetet mindenki jól ismeri, előbbit inkább főzésre, míg utóbbit takarításra szokás használni. De mi a helyzet a borecettel, a balzsamecettel, az almaecettel vagy a rizsecettel? Utóbbiakat…

A hosszú, bezártságban töltött tél és a nehézkes tavaszi újranyitás után végre nyár van, forróság és szabadság, ismét lehet kertipartikat tartani, barátokkal közös sütögetést és grillezést. A grillszezon tagadhatatlanul tombol, aki eddig nem vette elő a grillrácsot, az ne halogassa sokáig. Igen ám, de mint mindenhez, a grillezéshez is érteni kell egy kicsit, ennek a…

Mivel fizethet?