Blog

Szűrők

Amerikából jöttem II.

Aki olvasta előző cikkünket, az már tudja, hogy a banán úgy származik Amerikából, hogy valójában nem is onnan származik. Bizony, ilyen érdekes ellentmondásokra derülhet fény, ha valaki rendszeresen követi az Interfood blogját. Korábban bemutattunk néhány zöldséget és gyümölcsöt, amelyet Amerika felfedezésének köszönhetünk, most pedig következzen a folytatás, újabb érdekességekkel. Tartson ismét velünk, ígérjük, izgalmas lesz!

Földimogyoró

Igazi ősi tápláléka a dél-amerikaiaknak a földimogyoró, ami pörkölve nem csak ízletes, de rendkívül magas fehérje-és energia tartalommal bír. Őshazája után Mexikóba vándorolt, majd Magellán kezdte el nagy mennyiségben szállítani a Fülöp-szigetekre. Innen aztán egyenes út vezetett Japánon át Indiába, majd Kínába, ahonnan már kínai dió néven érkezett Európába. Mára világszerte ismert és kedvelt dióféle.

Vanília

A vanília a világ legkedveltebb íze, megelőzi a csokit és az epret is. Az eredeti vanília termését még hazánkban sem ismeri mindenki, jellegzetes ízét és illatát már annál inkább. Eredeti hazája Mexikó, ahol hatalmasra megnő a kúszónövény, gyakran fák törzsére tekeredve él. Terméséből szárítással nyerhető ki az erőteljes illatú és aromájú édes fűszer.

Cukornád

A cukornád igazi forró égövi növény, ezért Közép- és Dél-Amerika éghajlata kiválóan alkalmas számára. A növény magasra nő, szára nádszerű, levelei pedig igen magas cukortartalommal bírnak. A cukor Európában kezdetben csak orvosságként használt élelmiszer volt, majd a 17. századra vált igazi luxuscikké, sokáig csak a leggazdagabbak kóstolhatták. Végül a 18. századra mindenki számára elérhető élelmiszer lett belőle.

Kakaó

A kakaó értékes termését már az aztékok és a maja indiánok is ismerték, az istenek táplálékának tartották, a kakaóbabot pénz gyanánt használták, olyan értékesnek tartották. A mexikói indiánok különleges italt készítettek, a megőrölt kakaót, vaníliát és fahéjat elkeverték vízzel, és mézzel édesítve itták. Európa a spanyoloknak köszönheti a kakaót és a csokoládét, amiért nem lehetünk elég hálásak.

Ettől a sok finom alapanyagtól meg is jött az étvágya? Ha túlterhelt a tanévkezdés, semmire sem jut idő, ne a főzés legyen az első! Önmaga és családja ebédjét házhoz rendelheti az Interfoodtól, futárunk kiszállítja Önnek, így jut ideje a családi ügyekkel foglalkozni. Rendeljen tőlünk, mi finom ételeinkre mindig számíthat!

Ez is érdekelheti

Tökök nyomában

Ha megkérdeznénk tíz embert, hogy mi a kedvenc szezonális nyári étele, szinte biztosan lenne, aki a rántott tököt mondaná. Friss és zsenge nyári tökből a legjobb készíteni, csak egy baj van vele, hogy elég munkás. Az Interfood mindig igyekszik kielégíteni a megrendelői igényeket és szezonális termékkel kedveskedni a vásárlóinak. Éppen ezért a rántott tököt felvettük…