Blog

Szűrők

Új étrend trend a láthatáron?

Semmi sem állandó, csak a szüntelen változás. Amit tegnap még megdönthetetlen igazságnak hittünk, azt ma már kétkedve vizsgálgatjuk, holnapra pedig talán épp az ellenkezője nyer bizonyítást. Az egészségről és a tökéletes étrendekről alkotott elképzeléseink is folyamatosan változnak. Az 1980-as évek sztárja az alacsony zsírtartalmú étrend volt. 1990-ben a szénhidrátmentesség hódított, majd a 2000-es évek egészen az őskorig vezettek vissza, amikor az ember főleg nyers ételeket evett, ez volt a paleolit táplálkozás. Mindeközben egyre divatosabbá vált előbb a vegetáriánus, majd a vegán étrend. Ezek persze csak a legismertebbek, hiszen az összes különböző étrendet felsorolni is nehéz lenne egy blogcikk keretein belül. Legújabb írásunkban azt a külföldön egyre népszerűbb trendet mutatjuk be, amely visszatérést jelent a kezdetekhez!

Divatos étrendek, és ami mögöttük van

Rengeteg ember szeretne lefogyni és egészséges maradni, de ez csak keveseknek sikerül, és még kevesebben vannak, akik fenn is tudják tartani a nehezen elért testsúlyukat. A különféle népszerű étrendektől sokan remélnek gyors fogyást, ami olyakor sikerül is, de többségükkel éppen az a legnagyobb baj, hogy nem fenntarthatóak hosszú távon.

Mi baj velük?

Mitől olyan nehéz őket betartani, hosszú távon fenntartani? Éppen attól, hogy sok esetben olyan dolgokat vonnak meg az emberi szervezettől, amire annak szüksége van. Sok bennük a tiltás, és gyakran még az időkorlátok is nehezítik a kivitelezést. Az önsanyargatásra épülő diéták és fogyókúrák esetén gyakran előfordul, hogy amint valaki eléri a kívánt súlyt, azonnal felhagy velük, és visszatér az előtte megszokott ételekhez. Így aztán a kemény munkával leadott kilók gyorsan visszakúsznak az emberre, ami szinte mindig jelentős kudarcélménnyel társul.

A veszélyes kiégés

Mindemellett azok, akiknek minden nap minden percében döntéseket kell meghozniuk arról, hogy milyen ételt ne vegyenek magukhoz, gyorsabban kiégnek. Ez nem csak az étkezésükre vonatkozik, gyakori az általános rossz közérzet és fáradékonyság is, ami kihat az egész életükre.

A legegészségesebb diéta

A változatosság gyönyörködtet, ha pedig táplálkozásról van szó, akkor egészségesen tart. Hiába tudjuk például, hogy a brokkoli egészséges, ha valaki minden nap brokkolit eszik brokkolival, az aligha tesz jót a szervezetének. A paleo és a vegán étrend persze önmagában is elég változatos tud lenni, de a legújabb trend képviselői arra esküsznek, hogy ezeket is érdemes variálni, és ha lehet, akár a hónap minden egyes napján más ételt fogyasztani. Az egyetlen igazság, amelyben mindegyik étrend képviselői megegyeznek, hogy a kevesebb cukor és a kevesebb feldolgozott élelmiszer biztosan jót tesz az egészségnek.

 

Az Interfood nem tud és nem is akar igazságot tenni az „étrendek harcában”, de változatos kínálatával mindenkinek megadja az esélyt arra, hogy akár hónapokon át minden nap más ebédet tudjon házhoz rendelni. Vegán és Zéró-Paleo fogásaink mellett étlapunkon vadételek, főzelékek, rántott húsok, fitness fogások és ínycsiklandó desszertek is megtalálhatók.

Ez is érdekelheti

Mátrai borzaska, a szerelemgyerek

Tegye fel a kezét, aki szereti a rántott húst! Tegye fel a kezét, aki szereti a tejfölös-fokhagymás lángost! És most azok, akik szeretik a tócsnit (krumplilepény, smacog, röszti, hogy csak néhány szinonimát említsünk a létező több tucatnyi közül)! Akad egyáltalán, aki nem emelte egyszer sem a kezét? Akadhat olyan, aki ne örülne a tányérján az…