Blog

Szűrők

Címke: paradicsom

gazpacho leves az asztalon

Ahogy a nyár egyre közelebb kerül, sokan már most azon gondolkodunk, hogyan tudnánk a forróságot könnyed, mégis tápláló ételekkel átvészelni. A válasz egyszerű és évszázadok óta ismert: gazpacho. Ez a hűsítő, spanyol eredetű zöldségleves mára az egész világon népszerűvé vált, és nem véletlenül. Nemcsak rendkívül frissítő, hanem egészséges is – igazi vitaminbomba egy tálban. Nézzük…

scone sütemény

Ha az angol konyhára gondolunk, sokaknak elsőre a fish and chips, az ötórai tea vagy a híres angol reggeli ugrik be. Pedig a brit gasztronómia jóval színesebb, gazdagabb és sokrétűbb, mint azt sokan gondolnák. Ebben a blogcikkben bemutatjuk az angol konyha legjellegzetesebb ételeit, fogyasztási szokásait és történelmét, valamint adunk néhány egyszerűen elkészíthető receptet, amelyeket bárki…

Patatas bravas tányérban

Spanyolország gasztronómiája messze földön híres: színes, ízes és közösségközpontú. A spanyol konyha különlegessége abban rejlik, hogy egyszerre kínál kifinomult ízeket és egyszerű, hétköznapi fogásokat. Ebben a cikkben a spanyol gasztronómia legismertebb és legkedveltebb elemeit, a tapast vesszük górcső alá – bemutatjuk eredetét, fogyasztási szokásait, és adunk néhány könnyen elkészíthető receptet is, amit bátran kipróbálhatsz otthon….

A fiatalabbak már nem tudhatják, jó 30-40 évvel ezelőtt milyen csoda volt a banán és a narancs. Szinte csak karácsonykor lehetett hozzájutni ezekhez a gyümölcsökhöz, és sokaknak még akkor is megfizethetetlen volt. Bizonyos mértékig Amerika és a szabad világ jelképeivé váltak hazánkban, pedig számos egyéb zöldség és gyümölcs van, amelyet az amerikai kontinensnek köszönhetünk. Tartson…

csokoládé az asztalon

Izgalmas hely a világ, minden szeglete tele van érdekességekkel, fura szokásokkal és meglepő tényekkel. Az Interfood ezen a héten olyan ételekkel kapcsolatos különlegességeket gyűjtött össze, amelyek garantáltan az újdonság erejével hatnak olvasóinkra! Egészség mindenek felett A bulimia és az anorexia szavakat mindenki hallotta már, hiszen a két legismertebb táplálkozási zavarról van szó, azt azonban már…

Paradicsom – zöldség vagy gyümölcs?

Örök kérdés, amin még a barátok is képesek összevitatkozni, akárcsak az eper kontra szamóca dilemma. Az Interfood ismét nagy leleplezésre készül, cikkünkből megtudhatja az sokezer forintos kérdésre adandó helyes választ. Korábbi cikkünkből kiderült, hogy a kapribogyó nem is fán terem, most pedig kiderül, hogy a paradicsom mivel osztja meg az egész világot. Paradicsom, avokádó, zöldborsó,…

Interfood-Az ezerarcú lecsó

Mediterrán lecsó virslivel, csirkemell rácosan (lecsós, tejfölös) burgonyával, lecsós csirkemáj, rizses lecsó, kolbászos-tojásos lecsó, lacipecsenye lecsós karfiolrizzsel. Csak hogy néhányat említsünk az Interfood megrendelőinek kedvenceiből. A lecsót mindenki szereti, ahány ház, annyi lecsó, sőt, ahány ország és kultúra, mindnek megvan a saját lecsóreceptje. Járjuk körül együtt a témát, nézzük meg mely országok hogyan szeretik legjobban…

interfood a cobb saláta

Az Ön újévi fogadalmai között is szerepelt, hogy tudatosabban fog étkezni 2019-ben? Esetleg egy életmódváltás? Sajnos nemzeti sajátosságunk a nehéz ételek készítése, a túlzottan nagy adagok és a túl kevés friss zöldség illetve zöldsaláta fogyasztása. E heti bogcikkünkben egy különleges salátát szeretnénk bemutatni, ami már az Interfood étlapján is elérhető sok más ételünk mellett. A…

olaszos-tepsis-csirkemell

A magyarországi háztartásokban még csak néhány évtizede lettek állandó vendégek a zöldfűszerek, a klasszikus magyar konyha ugyanis leginkább pirospaprikát, borsot, köményt, használ, és csak az elmúlt évtizedekben kezdett ismerkedni az oregánóval, a bazsalikommal, a rozmaringgal és társaikkal. Nem így az olaszok, akik erőszeretettel használják őket, és alapvető fűszereknek számítanak náluk. Az ilyen fűszerekkel készült ételeket…

Akárcsak a Jókai bableves vagy a Pavlova torta, a Holstein szelet is egy létező személy nevét őrzi. Bár Holstein egy német tartomány neve is, amely az Elba és az Eider folyó között helyezkedik el, és az úgynevezett Holestein-frízről, az egyik leggyakoribb tejhasznú tehénfajtáról híresült el, az étel névadója mégsem ez a földrajzi hely volt, hanem…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?