Blog

Szűrők
Bogyós gyümölcsök

Bogyós gyümölcsök I.

Ha nyár, akkor a friss zöldségeké és lédús gyümölcsöké a főszerep. A dinnyék, a barackok és a bogyósok érésének ideje ez, amelyek még a legfullasztóbb kánikulában is jólesnek az embernek, ezért a meleg hónapok során a legnagyobb segítőink. Az Interfood ezen a héten a bogyós gyümölcsök széles palettáját veszi górcső alá. Tartson velünk, tudjon meg többet kedvenceiről!

Eper
Kezdjük is rögtön a legfontosabb kérdéssel, hogy eper vagy szamóca, mi a kettő között a különbség? Bár sokan úgy vélik, hogy a szamóca az erdei vadon termő kis piros bogyók helyes elnevezése, valójában az eper növénytani megnevezése a szamóca, ezért mindkét alak helyes. Az eper a legnépszerűbb bogyós gyümölcs szerte a világon, szinte mindenhol megterem, nem túl igényes, évelő növény. Kevesen tudják, de kifejezetten nehezen emészthető gyümölcs, és sokaknál okoz allergiát is.

Málna
A málnát nem csak a medvék szeretik, az eper után a második legnépszerűbb bogyós gyümölcs. A málna igen hálás, bokron termő, bogyós gyümölcs, nincsenek nagy igényei. Egy kis talaj, csapadék, és évi egyszeri gondoskodás – tavasszal, amikor a málna elkezdi nevelni a friss új hajtásait, a tavalyi öreg ágakat érdemes kivágni, mert akkor jobban teremnek majd az újak. A málna bolti ára igen borsos, ami nem is csoda, hiszen szúrós száráról nem könnyű leszedni a kis piros érett szemeket. Nem csak piros színű málna létezik, az utóbbi időben hazánkban is feltűnt már a sárga színű málnafajta, ami nagyon látványos piros társaival keverve.

Áfonya
Az áfonya talán a legdrágább bogyós gyümölcs hazánkban. Ennek oka pedig az, hogy nem igazán szereti kis hazánk éghajlatát, éppen ezért szinte mindig külföldről érkezik az áruházak polcaira. Igényes növény, speciális talaj és hőmérséklet kell neki, különben nem tud termőre fordulni. Íze nagyon aromás, éppen ezért sokan szeretik.

Egres
Vagy köszméte, piszke, esetleg büszke. Bizony, mindegyik elnevezés ugyanazt a növényt takarja. Cserjén teremnek az apró kis zöld, sárga, esetenként pedig halványrózsaszín bogyók. Ez a növény is tüskékkel védekezik a betolakodók ellen, hasonlóan a málnához, csak éppen az egres tüskéi szúrósabbak. Fajtától függően van olyan egres, ami éretten is zöld színű, de létezik olyan fajta is, ami szép rózsaszínes-zöldes színben pompázik, mire megérik. Íze fanyar, nyersen is fogyasztható, de kiváló szósznak is.

Önnek is összefutott a nyál a szájában? Ha szeretne valami különleges gyümölcsös fogást fogyasztani, de nincs ideje őket megfőzni, ne aggódjon, mindig van megoldás. Az Interfood házhoz szállítja Önnek ebédjét, nincs más dolga, mint weboldalunkon kiválasztani azt. Éljen a lehetőséggel, spórolja meg a főzéssel töltött hosszú órákat!

Ez is érdekelheti

home office

Home office, és ami mögötte van – az Interfood segít!

Sokan vannak, akik számára a home office az évek óta vágyott munkakörülmények helyett igazi rémálomként valósul meg a mostani helyzetben. Elképzeli az ember, hogy otthon ül, csendesen kávézgat, maga osztja be, hogy mikor mit csinál, nyugodtan megebédel, kiül egy kicsit a teraszra egy jó könyvvel, ha elfáradt, majd felfrissülve folytatja a munkát. Ez az elképzelés…