Blog

Szűrők
roiboos

Rooibos tea

Ki szereti a különleges teákat? A tea minden évszakban jólesik, hiszen mindig jól jön egy kis felfrissülés és kellemes átmelegedés. Ma már sokféle tea kapható hazánkban is, a bevásárlóközpontok tele vannak a különlegesebbnél különlegesebb teafajtákkal. A rooibos tea igen népszerű lett az elmúlt évtizedekben, mert egyedi ízvilága mellett számos jótékony hatással bír. Ízesített formában a gyerekek is szeretik, így nem kell koffeines teával itatnunk őket, ha már ráuntak a gyümölcsteára. Tartson az Interfooddal, ismerjük meg együtt ezt a különleges teát!

Mi is a rooibos tea?

A rooibos tea a vörös fokföldirekettye (Aspalathus linearis) nevű cserje leveleiből készül, amelyet általában Dél-Afrika nyugati partjain termesztenek. Termőhelyén vörös bokornak vagy vörös teának is nevezik.

Vörös rooibos, zöld rooibos

Hagyományosan a cserje leveleit erjesztik, ettől lesz különleges vöröses-barna a színe a belőle készült italnak. Ám létezik zöld rooibos tea is, ebben az esetben a cserje leveleit nem erjesztik, ezért nem is kapnak vörös színt. A zöld rooibos tea nehezebben beszerezhető, drágább és zamatosabb ízű, valamint antioxidáns tartalma is magasabb.

Eredetileg gyógyászati célra használták

A rooibost sokáig gyógyteaként fogyasztották, csak a közelmúltban lett belőle élvezeti cikk, amit inkább az ízéért, semmint jótékony hatásaiért isznak. Egyesek úgy tartják, hogy sok benne a vitamin, ám ez tévedés, jótékony hatása az antioxidánsokban rejlik.

Ha koffeinmentes teára vágyunk

Ellentétben a fekete és a zöld teával, a rooibos tea koffeinmentes, így remek alternatívája lehet a koffeines italoknak. Koffeint csak mértékkel ajánlott fogyasztani, de a rooibos tea bátran iható, gyerekek is fogyaszthatják. Másik előnye, hogy nem tartalmaz oxálsavat, ami nagy mennyiségben található a fekete és a zöld teában, és rendszeres fogyasztás esetén vesekövet okozhat.

Bizonyított egészségügyi előnyei

  • A rooibos tea tele van antioxidánsokkal, melyek segítenek szervezetünknek egészségesnek maradni.
  • Kedvezően befolyásolhatja a szívműködést, mivel kordában tartja a vérnyomást.
  • A rooibos teában található egyes antioxidánsok elpusztítják a rákos sejteket.

Önnek is jólesne most egy csésze meleg tea? Készítsen magának egyet, frissüljön fel, majd gondolja végig, mit szeretne a héten ebédelni. Ha megvan, csak néhány kattintás, és máris megrendelheti egész heti ebédjét az Interfoodtól. Ebéd házhoz szállítás, megbízhatóság, finom ételek – ez az Interfood!

 

Ez is érdekelheti

zöldségek az asztalon

A legnagyobb víztartalmú zöldségek és gyümölcsök

A nyertes magasan és egyértelműen az uborka, a maga 96,7%-os víztartalmával. De mi a helyzet a többiekkel, kik szálltak versenybe vele, mit érdemes fogyasztani a nyári kánikulában, amikor a víz már a fülünkön jön ki? Ha Ön is szeretne gondoskodni szervezete megfelelő hidratáltságáról, tartson ezen a héten is az Interfooddal, hogy megtudja, mit érdemes vásárolnia,…