Blog

Szűrők
ezersziget öntet

Dresszingek – melyiket válasszam?

Visszavonhatatlanul beköszöntött a bikiniszezon, nem lehet többé halogatni a diétázást, hiszen hamarosan jönnek a födőruhás napok. Ezzel együtt eljött a saláták ideje, most aztán bővelkedünk a friss alapanyagokban, a zöldsaláta, az uborka, a paradicsom és a friss zöldhagyma mind-mind megtalálható a boltok polcain. De sajnos egy hét után még a kedvenc salátánkat is képesek vagyunk megunni, ilyenkor jól jön, ha van néhány ötletünk, hogyan turbózhatjuk fel. Tartson ezen a héten is az Interfooddal, és ismerje meg kedvenc dresszingünk történetét! Íme, az ezersziget öntet!

Ezersziget – létezik!
Mit gondol, honnan eredhet az elnevezés? Logikus gondolat lenne, hogy valóban ezer szigetről kapta ez az ellenállhatatlan dresszing a nevét, de valahogyan mégis túl romantikusnak tűnik a feltevés. Pedig igaz! Bizony, az ezersziget öntet egy rengeteg apró szigetből álló szigetcsoportról kapta a nevét. Hogy pontosak legyünk, 1864 kis sziget együttese alkotja az Ezer sziget régiót. A szigetecskék az amerikai-kanadai határ mentén találhatóak, vannak közöttük meglehetősen nagyok, de vannak olyan picurkák is, mint egy kis szikladarabka. Együttes elnevezésük az Ezer sziget régió.

Egy túravezető és egy színésznő
Az öntet feltalálása egy horgászcsoport vezetőjéhez köthető, aki a hosszú, több napos utazás során egy különleges öntettel gazdagította ételeit. Feltehetően egy orosz majonézfajtát turbózott fel, melynek alapja enyhén fokhagymás ízű volt. Az út során sokan megszerették az újszerű öntetét, de egyvalaki különösen odáig volt érte, olyannyira, hogy a receptet is sikerült megszereznie. Mary Irwin, kora híres színésznője volt az ominózus személy, aki e recepttel zsebében indult haza.

Egy színésznő zsebéből az étlapig
Akárcsak egy filmben. Az utazásból hazatérve a hölgy a megszerzett receptet megosztotta a Waldorf Astoria Hotel tulajdonosával, aki azonnal felvette étlapjára. Természetesen hamarosan óriási sikere lett, onnantól pedig már egyenes út vezetett a világhír felé.

Titkos összetevők
Ahány öntet, annyi variáció, így van ez mindig. Hogy melyek az eredeti öntet pontos összetevői, az máig nem tisztázott, de az biztos, hogy egy fokhagymás-majonézes alapú, gazdagon fűszerezett, savanyú uborkás, kapribogyós és mustáros szószról van szó, amibe kerülhet még főtt tojás és sok más is, ki hogyan szereti. Kiválóan illik salátákhoz és húsokhoz egyaránt, számos hamburger nélkülözhetetlen összetevője lett az évek során.

Ön is rajong a gazdag salátákért? Ha így van, az Interfood a legjobb választás Önnek, hiszen kínálatunkban számtalan finom és gazdag saláta megtalálható. Készüljön velünk együtt a strandidőre! Ebéd házhoz szállítással segítjük kedves megrendelőinket.

Ez is érdekelheti

Citrom a konyhában

  A tél talán egyik legtöbbet keresett gyümölcse a citrom. Hogy miért? Mert a náthás időszakban, amikor testünknek szüksége van mindenféle segítségre ahhoz, hogy ne legyünk folyton betegek, sokan nyúlnak természetes gyógymódokhoz. A citromnak híresen magas a C-vitamin tartalma, ami hatékonyan támogatja az ember immunrendszerét. Éppen ezért hétről-hétre bekerül a bevásárló kocsikba, novembertől kezdve igen…