Blog

Szűrők

Címke: dió

tökmagos kenyér az asztalon

Ahogy a hőmérséklet csökken, és egyre korábban sötétedik, sokan vágyunk valami meleg, otthonos és illatos dologra – például egy frissen sült kenyérre. Az őszi alapanyagok – mint a tökmag, alma vagy dió – nemcsak az ízeket, de az otthon hangulatát is képesek feldobni. Ráadásul a kenyérsütés nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik! Egy kis odafigyeléssel…

sütőtökös gofri

Az ősz megérkezésével nemcsak a természet öltözik meleg színekbe, hanem a konyhában is új időszámítás kezdődik. Ilyenkor a reggelek hűvösebbek, a takaró alól nehezebb kikecmeregni – de van valami, ami garantáltan segít: egy gőzölgő, illatos, szezonális reggeli. A hétvégi ráérős délelőttök tökéletes alkalmat kínálnak arra, hogy kicsit lelassuljunk, és valódi örömmé tegyük a reggelizést. Ebben…

gnocchi

A nyár utolsó meleg fuvallataival együtt szeptemberben valami különleges is megérkezik: a szüret ideje. Ez az időszak nemcsak a szőlő betakarításáról, hanem a gasztronómiai élvezetek csúcsra járatásáról is szól. A borvidékeken ilyenkor egymást érik a hangulatos borfesztiválok, ahol a jó bor mellé finomabbnál finomabb falatok, élőzene és vidám társaság dukál. A szüret és a bor:…

sült csirke sült zöldségekkel

Ahogy véget érnek a forró nyári napok, és egyre korábban bukik le a nap a horizont mögött, valami változik bennünk is. A friss, könnyed fogások utáni vágyakozás lassan helyet ad a melengető, gazdag ízek iránti sóvárgásnak. Mégis nehéz teljesen lemondani a nyár zamatairól – a lédús paradicsomokról, a ropogós uborkáról, a friss zöldfűszerekről. De vajon…

mákos bejgli karácsonyra

A bejgli, az omlós tésztába csomagolt, édes töltelékű sütemény sokak számára a karácsony elengedhetetlen kelléke. Diós és mákos, ha a hagyományoknál szeretnénk maradni, nutellás, kókuszos és gesztenyés, ha valami új ízre vágyunk. De vajon honnan származik a bejglisütés hagyománya, és miért pont ez a sütemény kerül az ünnepi asztalokra? Erről szól az Interfood legújabb cikke!…

A brownie egy meglehetősen tömény, kívül fényes, belül szaftos, csokoládé alapú sütemény, mely az elmúlt évtizedek során az egyik legnépszerűbb desszertté vált a világon. A legtöbb étterem étlapján jelen van, rengeteg édesanya süti otthon, mert a család nagy kedvence, és szinte végtelen számú variációban létezik. Az alaprecept a legtöbb helyen hasonló, ám az, hogy utána…

A kávé az emberiség egyik legnagyobb szerelme, a víz után a legtöbbet fogyasztott italunk. Nehéz elképzelni az életet kávé nélkül, nem csak hatása, de a hozzá kötődő rituális szokások miatt is. Rengeteg embernek kávéval indul minden napja, egy csésze gőzölgő ital mellett beszéljük ki legfájdalmasabb élményeinket, vagy éppen ismerjük meg életünk szerelmét. A szakemberek szerint…

A karácsonyi bejgli története

Gondolta volna, hogy ha karácsonykor a jól megszokott diós bejgli kerül az asztalra, az megóv a rontástól? Ha pedig mákos, akkor a következő évben nagy bőség és boldogság fogja érni a ház lakóit, a fiatal lányoknak pedig hamar férjet hoz az új esztendő? Nem véletlenül lett a bejgli Magyarország tradicionális karácsonyi süteménye, és nem véletlenül…

gundel palacsinta interfood

Mi a közös a fröccs, a Béres Csepp, a Zsolnay porcelán, a solymászat és a tárogató között? És ha hozzátesszük, hogy Gundel-örökség? Így már könnyebb a megfejtés: a jelenleg 70 tagból álló magyar hungarikumokról van szó, melynek ékes tagja a méltán híres Gundel örökség, és így maga a Gundel palacsinta is. Gundel Károlynak köszönhetjük, hogy…

csokis-marlenka

Örmény eredetű, dióval szórt karamellás, mézes-krémes tömény desszertcsoda, ami nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket. Az eredeti változat Csehországban készül kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával, és manapság már megtalálható a legtöbb kávézóban és cukrászdában. Mi az? Hát a Marlenka! Nagyon izgalmas sütemény mind az eredetét, mind a mai elkészítési módjait tekintve. Igazán romantikus a történet,…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?