Blog

Szűrők

Címke: dió

gnocchi

A nyár utolsó meleg fuvallataival együtt szeptemberben valami különleges is megérkezik: a szüret ideje. Ez az időszak nemcsak a szőlő betakarításáról, hanem a gasztronómiai élvezetek csúcsra járatásáról is szól. A borvidékeken ilyenkor egymást érik a hangulatos borfesztiválok, ahol a jó bor mellé finomabbnál finomabb falatok, élőzene és vidám társaság dukál. A szüret és a bor:…

sült csirke sült zöldségekkel

Ahogy véget érnek a forró nyári napok, és egyre korábban bukik le a nap a horizont mögött, valami változik bennünk is. A friss, könnyed fogások utáni vágyakozás lassan helyet ad a melengető, gazdag ízek iránti sóvárgásnak. Mégis nehéz teljesen lemondani a nyár zamatairól – a lédús paradicsomokról, a ropogós uborkáról, a friss zöldfűszerekről. De vajon…

mákos bejgli karácsonyra

A bejgli, az omlós tésztába csomagolt, édes töltelékű sütemény sokak számára a karácsony elengedhetetlen kelléke. Diós és mákos, ha a hagyományoknál szeretnénk maradni, nutellás, kókuszos és gesztenyés, ha valami új ízre vágyunk. De vajon honnan származik a bejglisütés hagyománya, és miért pont ez a sütemény kerül az ünnepi asztalokra? Erről szól az Interfood legújabb cikke!…

A brownie egy meglehetősen tömény, kívül fényes, belül szaftos, csokoládé alapú sütemény, mely az elmúlt évtizedek során az egyik legnépszerűbb desszertté vált a világon. A legtöbb étterem étlapján jelen van, rengeteg édesanya süti otthon, mert a család nagy kedvence, és szinte végtelen számú variációban létezik. Az alaprecept a legtöbb helyen hasonló, ám az, hogy utána…

A kávé az emberiség egyik legnagyobb szerelme, a víz után a legtöbbet fogyasztott italunk. Nehéz elképzelni az életet kávé nélkül, nem csak hatása, de a hozzá kötődő rituális szokások miatt is. Rengeteg embernek kávéval indul minden napja, egy csésze gőzölgő ital mellett beszéljük ki legfájdalmasabb élményeinket, vagy éppen ismerjük meg életünk szerelmét. A szakemberek szerint…

A karácsonyi bejgli története

Gondolta volna, hogy ha karácsonykor a jól megszokott diós bejgli kerül az asztalra, az megóv a rontástól? Ha pedig mákos, akkor a következő évben nagy bőség és boldogság fogja érni a ház lakóit, a fiatal lányoknak pedig hamar férjet hoz az új esztendő? Nem véletlenül lett a bejgli Magyarország tradicionális karácsonyi süteménye, és nem véletlenül…

gundel palacsinta interfood

Mi a közös a fröccs, a Béres Csepp, a Zsolnay porcelán, a solymászat és a tárogató között? És ha hozzátesszük, hogy Gundel-örökség? Így már könnyebb a megfejtés: a jelenleg 70 tagból álló magyar hungarikumokról van szó, melynek ékes tagja a méltán híres Gundel örökség, és így maga a Gundel palacsinta is. Gundel Károlynak köszönhetjük, hogy…

csokis-marlenka

Örmény eredetű, dióval szórt karamellás, mézes-krémes tömény desszertcsoda, ami nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket. Az eredeti változat Csehországban készül kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával, és manapság már megtalálható a legtöbb kávézóban és cukrászdában. Mi az? Hát a Marlenka! Nagyon izgalmas sütemény mind az eredetét, mind a mai elkészítési módjait tekintve. Igazán romantikus a történet,…

A tél, ami gyermekeink és az ételek viszonyát illeti, több szempontból is kihívás elé állítja a szülőt. Kevés a gyümölcs, pláne a hazai, amit a kicsik lelkesen fogyasztanának, és zöldségek közül sem éppen azoknak van szezonja, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében. A harsány, szemet gyönyörködtető színek helyett ilyenkor a szürkébb, földszínű hozzávalóké a…

Kezdetben vala a mákos… Aztán az idők változása hozta a kistestvéreket… Olvasgasson kikapcsolódásképp a diós gubáról, melyet az Interfood csokoládéöntettel gazdagítva küld az ön asztalára! Majd megtudják, ha kilenc nagypénteki gubát megesznek – tartotta a mondás egykor. Azt jelentette, hogy egy házasság tartósságát akkor lehet megítélni, ha már kilenc évet együtt töltött a férj és…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?