Blog

Szűrők
scone sütemény

Ha az angol konyhára gondolunk, sokaknak elsőre a fish and chips, az ötórai tea vagy a híres angol reggeli ugrik be. Pedig a brit gasztronómia jóval színesebb, gazdagabb és sokrétűbb, mint azt sokan gondolnák. Ebben a blogcikkben bemutatjuk az angol konyha legjellegzetesebb ételeit, fogyasztási szokásait és történelmét, valamint adunk néhány egyszerűen elkészíthető receptet, amelyeket bárki…

Patatas bravas tányérban

Spanyolország gasztronómiája messze földön híres: színes, ízes és közösségközpontú. A spanyol konyha különlegessége abban rejlik, hogy egyszerre kínál kifinomult ízeket és egyszerű, hétköznapi fogásokat. Ebben a cikkben a spanyol gasztronómia legismertebb és legkedveltebb elemeit, a tapast vesszük górcső alá – bemutatjuk eredetét, fogyasztási szokásait, és adunk néhány könnyen elkészíthető receptet is, amit bátran kipróbálhatsz otthon….

medvehagyma

Ahogy a tél lassan visszahúzódik, és megjelennek az első napsugarak, a természet is újjáéled – és vele együtt előbújik egyik legértékesebb vadon termő kincse: a medvehagyma. Ez a zamatos, fokhagymára emlékeztető illatú és ízű növény nemcsak a gasztronómiában, hanem a természetes gyógyászatban is kiemelkedő szerepet játszik. A tavaszi hónapok egyik legkedveltebb alapanyagává vált, hiszen friss,…

francia rakott burgonya a tepsiben

A húsvéti ünnepek után sok háztartásban ugyanaz a kérdés merül fel: Mit csináljunk a megmaradt sonkával? Bár a húsvéti sonka az ünnepi asztal egyik legnépszerűbb fogása, néhány nap elteltével már vágyunk valami új ízre, valami izgalmasabbra. Szerencsére a sonka sokkal több lehetőséget kínál, mint azt elsőre gondolnánk! Ebben a blogcikkben nemcsak öt különleges, újragondolt recepttel…

festett tojások

A húsvét a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe, amely Jézus Krisztus feltámadására emlékezik. Az ünnep vallási gyökerei mellett számos népszokás, gasztronómiai különlegesség és vidám családi hagyomány kapcsolódik hozzá – és ezek országról országra igen eltérőek. Ebben a cikkben körbejárjuk, hogyan ünneplik a húsvétot Európa különböző pontjain, és bemutatunk néhány igazán különleges, sőt meghökkentő húsvéti szokást…

egy csokor retek

A tavasz beköszöntével egyre több friss, színes és tápláló zöldség jelenik meg a piacokon és a boltok polcain. Retek, újhagyma, spárga, saláták, zöldborsó – mind-mind tele vannak értékes tápanyagokkal, ám a megfelelő tárolás nélkül gyorsan megfonnyadhatnak, megromolhatnak. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki ezekből a szezonális finomságokból, érdemes megismerni néhány egyszerű, mégis hatékony tárolási…

Mivel fizethet?