Blog

Szűrők

Kerti saláta, fejes saláta, zöldsaláta, tépősaláta vagy egyszerűen csak saláta – hosszan lehetne sorolni a különféle elnevezéseit ennek a nagyszerű tavaszi-nyári zöldségnek. A fejes saláta az egyik legnépszerűbb nyersen fogyasztott zöldség a világon, minden nemzet kedveli, és gyakran alkalmazzák az ételkészítés során. Friss, ropogós, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és a legnagyobb előnye, hogy…

Ha nyár, akkor sültek, friss saláták, pácolás és grillezés minden mennyiségben – nincs is ennél hangulatosabb nyár esti szórakozás! A frissen sült húsok szerelmesei számára nem újdonság, hogy az argentin konyha igazi kincsesbánya, hiszen azon a vidéken finomabbnál finomabb sültekkel találkozhatunk. A sült hús pedig akkor tökéletes, ha jól be van pácolva, és ebben a…

A nyár beköszöntével a tudatos élelmiszerfelhasználás kiemelten fontossá válik, hiszen érik a sok finom gyümölcs, olykor túl sok is egyszerre. Akinek ideje és lehetősége van rá, ilyenkor a befőzéssel fel tud készülni a hosszú téli hónapokra. Lekvárok, szörpök, befőttek – sokaknál a nyári hangulat elégedhetetlen szereplői, amikhez az egyik legjobban illő fűszer nem más, mint…

Mi mással indulhat egy jó nap, ha nem egy finom csésze feketekávéval, és egy friss, még gőzölgő péksüteménnyel? Persze ízlések és pofonok, hiszen van, akinek a kávé inkább tejjel készüljön, máshol pedig inkább tea kívánkozik az asztalra, de az biztos, hogy a legtöbb helyen bizony péksütemény a reggeli főszereplője. A világ bármely pontjára is tévedünk,…

A főzés tudománya egy olyan izgalmas terület, ami előbb-utóbb mindenki életébe megérkezik, hiszen az evés és az ételkészítés alapszükségletünk, összeköt minket. Vannak, akik csak az egyszerűbb ételek elkészítéséig jutnak, míg mások az évek során igazi profikká fejlődnek, de még nekik is lehet újat mutatni, hiszen a gasztronómia folyton változik. Új alapanyagok, főzési eljárások, eszközök, gasztro…

Az avokádó az elmúlt évtizedekben osztatlan sikert aratott az egészségtudatos étrendet folytatók körében, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy rendkívül egészséges, és tele van olyan anyagokkal, melyek az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlenek, nagyon jól variálható alapanyagról van szó. Leginkább frissen, nyersen szokás fogyasztani, nem is szükséges hőkezelni, ezért egyszerű, de nagyszerű összetevője salátáknak, szendvicseknek,…

Mivel fizethet?