Blog

Szűrők

Elsőre a legtöbb embernek ötlete sincs, miről van szó, de a kérdezőnek is fel van adva a lecke, hiszen nem is olyan egyszerű kiejteni ezt a furcsa szót. Az olaszul jól beszélők előnyben vannak, az Itáliában élők pedig már biztosan mosolyognak, hiszen ez az ő szeretett kekszféleségük, ami a külföldiek számára olykor igen nagy meglepetést…

Kínából származik, a 19. század óta világszerte ismert zöldség, és nem csak Kínában, de a Karib-tenger térségében, sőt, a Fülöp-szigeteken is rajonganak érte, a jamaikai konyha fontos összetevője. Mi az? Lehetne ez egy kvízműsor sok pénzt érő kérdése is, a legtöbb magyarnak alaposan feladnánk vele a leckét. Mi ugyanis kevésbé ismerjük, bár néha már felbukkan…

A tofu az ázsiai konyha egyik alapvető élelmiszere, Kínában, Japánban és Koreában is gyakran fogyasztják. Magas fehérjetartalma miatt az elmúlt évtizedekben a világ más tájain is elterjedt mint kiváló húspótlék, de nem csak a vegetáriánusok kedvelik, ugyanis nagyon változatosan felhasználható – lehet sütni, főzni, párolni, fűszerezni, sőt levesbetétként is fogyasztható. De vajon miből készül? Szójababsajt…

Az ázsiai konyhaművészet egy összefoglaló elnevezés, ami magába foglalja a közép-ázsiai, a kelet-ázsiai, az észak-ázsiai, a dél-ázsiai, a délkelet-ázsiai és a nyugat-ázsiai területek sajátos szokásait, kulturális és kulináris tradícióit. Ahány vidék, annyiféle ételkészítési eljárás és fűszerezés, melyek a külföldiek számára egy kusza, intenzív ízű, nehezen felismerhető, szószos egyveleget alkotnak, sokszor azt sem tudjuk, mit eszünk,…

A panko elnevezés a legtöbb magyarnak semmit sem mond, a panko morzsa már talán ismerősebben hangzik. Főként olyan éttermekben találkozhatunk vele, ahol a világkonyha remekeit főzik az oda látogatóknak, esetleg reformboltok pocairól kacsinthat ránk. A panko morzsa Japánból származik, és nem más, mint egy durva zsemlemorzsa, amely kinézetre szilánkos hatást kelt. Azon túl, hogy a…

Vannak időszakok, amikor nehéz elképzelni, hogy van élet a reggeli pirítóson, vajon és sonkán túl, és lehet egyszerre változatosan, finoman és egészségesen étkezni. Az Interfood rendszeresen bizonyítja, hogy bizony az élelmiszerek felhasználási lehetőségeinek tárháza kimeríthetetlen, ezért érdemes időnként új dolgokba belefogni. A zöldségkrémek, kencék nagy divatnak örvendenek manapság, hiszen segítségükkel étkezésünk változatosabbá és persze egészségesebbé…

Mivel fizethet?