Blog

Szűrők
sült csirke sült zöldségekkel

Nyári ízek őszi köntösben: így hozd össze a legjobbat mindkét évszakból

Ahogy véget érnek a forró nyári napok, és egyre korábban bukik le a nap a horizont mögött, valami változik bennünk is. A friss, könnyed fogások utáni vágyakozás lassan helyet ad a melengető, gazdag ízek iránti sóvárgásnak. Mégis nehéz teljesen lemondani a nyár zamatairól – a lédús paradicsomokról, a ropogós uborkáról, a friss zöldfűszerekről. De vajon tényleg választanunk kell?

Szerencsére nem! Létezik egy izgalmas átmenet: a nyári ízek őszi köntösben. Ez a megközelítés lehetőséget ad arra, hogy a szezonális alapanyagokat és fűszereket kombinálva olyan ételeket készítsünk, amelyek egyszerre könnyedek és táplálóak, frissek, mégis melengetőek.

A nyár-ősz gasztronómiai határán

Az augusztus végi és szeptemberi időszak a legjobb példa arra, amikor a piacokon még megtalálhatók a nyári termések, de már megjelennek az őszi zöldségek is. Ilyenkor nyílik igazán kreatív terek a konyhában – vagy az ételrendelésben.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

  • A salátákba például simán becsempészhetünk sült céklát, sütőtököt vagy padlizsánt.
  • A friss paradicsom és uborka mellé jöhet egy kis pirított dió vagy morzsolt feta.
  • A dresszingbe bátran használjunk őszi fűszereket: rozmaringot, kakukkfüvet, szerecsendiót vagy akár egy csipet fahéjat.

Praktikus ötletek: így tedd ősziessé a nyári ételeidet

  1. Sült zöldséges saláta friss zöldekkel

Vegyél egy adag rukkolát vagy madársalátát, adj hozzá vékonyra szeletelt sült céklát, grillezett padlizsánt, és morzsolj rá egy kevés kecskesajtot. Locsold meg olívaolajjal, friss citromlével és szórd meg kakukkfűvel. Igazi ízbomba, ami mégis könnyed!

  1. Könnyű tészta nyári-őszi fúzióval

Egy gyors durumtésztát keverj össze pirított cukkínivel, paradicsommal, majd adj hozzá sült sütőtök kockákat és egy kis zsályát. A tetejére mehet friss parmezán – mennyei kombináció, ami egyszerre idézi a nyár végét és az ősz kezdetét.

  1. Grillezett csirke őszi zöldségágyon

Egy egyszerű grillezett csirkemellet helyezz sült édesburgonya, hagyma és alma ágyra. Fűszerezd rozmaringgal, borssal és egy kis balzsamecettel. Ez az étel remekül példázza, hogyan lehet egy nyári klasszikust (grillezett hús) átültetni egy melegebb, őszi kontextusba.

És ha nem szeretnél főzni? Az Interfood segít!

Nem mindenkinek van ideje vagy kedve a konyhában kísérletezni – és ez teljesen rendben van. Az Interfood ételkiszállítás pont ezért kínál szezonálisan megújuló menüt, ahol a nyár frissessége és az ősz gazdagsága kéz a kézben járnak.

Kínálatunkban megtalálod azokat az ételeket, amelyek tökéletesen illeszkednek ehhez az évszakváltáshoz:

  • Különleges saláták grillezett zöldségekkel
  • Sült húsok idényzöldség-körettel
  • Tartalmas, mégis könnyű levesek
  • Szezonális fűszerezéssel készült fogások

Így akár az irodában, akár otthon fogyasztod el ebéded, biztos lehetsz benne, hogy olyan ételt kapsz, ami nemcsak finom, de tápláló is – ráadásul nem kell hozzá bekapcsolnod a sütőt.

A nyár és az ősz találkozása nemcsak a természetben, hanem a tányérunkon is különleges lehetőség. Nem kell lemondanunk a könnyedségről, ha már vágyunk a melengetőbb ízekre – és nem kell órákat a konyhában töltenünk sem. Elég egy kis kreativitás, vagy egy jól megválasztott rendelés az Interfood kínálatából.

Engedd, hogy az ízek meséljenek az évszakváltásról – frissen, ősziesen, pont úgy, ahogy szeretjük.

Ez is érdekelheti

thai zöldséges csirke

Thai zöldséges csirke, üvegtészta

E heti blogcikkünkben egy izgalmas és különleges tésztafélét szeretnénk bemutatni, mégpedig az üvegtésztát. Kétség kívül az lenne a legizgalmasabb, ha valóban üvegből készülne, de ennyire még az ázsiaiak sem kreatívak. Az üvegtészta egy hazánkban nem igazán ismert hüvelyes növény terméséből, egészen pontosan az abból kivont keményítőből készül víz hozzáadásával, tojás nélkül. Ez az érdekes növény…