Blog

Szűrők

Fügés-túrós lepény tízóraira

Sokak kedvenc évszaka az ősz, de még számukra is nehéz az átállás a hűvösebb időre, a dolgos mindennapokra, a sűrű reggelekre, amikor rohanni kell, hogy mindenki beérjen az iskolába, az óvodába és a munkahelyre. Az édesanyáknak nagy feladat ilyenkor kitalálni, hogy milyen uzsonnát csomagoljanak a gyerekeknek, ami egészséges és kicsit eltér a megszokott szalámis zsömle vonaltól. Az Interfood most egy olyan különleges édes túrós receptet hoz kedves olvasóinak, amiért minden családtag hálás lesz. Azok számára is kiváló választás, akik egy kicsit szeretnének párjuknak kedveskedni, de saját magunknak is érdemes elkészíteni, ha szebbé akarjuk tenni az őszi napokat. Ennek a finom, enyhén vaníliás lepénynek az egyik legnagyobb különlegessége, hogy nem készül hozzá külön lisztes tészta, a sütemény egy egynemű túrós masszából áll, ebből adódóan egészségesebb lisztes társainál. Tetejére karikára vágott füge kerül, de természetesen más gyümölccsel is helyettesíthető.

 Hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 2 kis pohár tejföl
  • 2 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek kristálycukor
  • fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 5 szem füge

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojás sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Fakanállal simára keverjük, majd beletesszük az áttört túrót is. Az a jó, ha a túró simább, de ha maradnak benne rögök, azt is elbírja a tészta. A finomlisztet és a sütőport átszitáljuk, és a tojásos masszába szórjuk. Végül a tojáshabot nagyon óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük, ügyelve rá, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsit vagy kerek tortaformát jó vastagon kivajazunk, kiszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A fügéket megmossuk, meghámozni nem szükséges. Felszeleteljük, és a kerek fügeszeleteket a sütemény tetejére helyezzük. Betoljuk a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje el nem kezd barnulni. Közben érdemes tűpróbát végezni.

Ha tetszett a recept, és szívesen meg is sütné szeretteinek, de éppen időhiányban szenved, a főétkezések gondját bízza az Interfoodra. Rendeljen tőlünk finom és egészséges ételeket családjának, így marad ideje ilyen finomságokat készíteni.

Ez is érdekelheti

A carbonara spagetti

A carbonara spagetti

Mit köszönhetünk az olaszoknak? A farmernadrágot, az újságot, a jacuzzit, a rádiót, az elemeket, a zongorát, a zsírleszívást, a pizzát, a hőmérőt, és persze az általunk is imádott tésztákat, melyek közül kiemelkedik a carbonara spagetti – az Interfood megrendelőinek egyik kedvence. Nézzük, hogyan készül az igazi és hamisítatlan carbonara! Mi, magyarok rengeteg féle carbonarát ismerünk….