Blog

Szűrők

Címke: recept

szőlős zabkása

Az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse kétségtelenül a szőlő. Édes, zamatos, egészséges – ráadásul sokkal több van benne, mint egy egyszerű nasi. A szőlő nemcsak magában finom, hanem számos ételben is megállja a helyét, legyen szó reggeliről, főfogásról vagy desszertről. A következőkben bemutatunk néhány kreatív ötletet, hogyan használhatod fel ezt a csodás őszi gyümölcsöt a konyhában….

croque-madame a tányéron

Eredet és fejlődés Bár a “melegszendvics” (vagy “grilled sandwich / toasted sandwich”) fogalma régóta ismert, a modern formájában ismert változatok viszonylag újabban terjedtek el. A kenyér és sajt kombinációja ősidők óta jelen van az emberi táplálkozásban — a parasztok valószínűleg már tábortűzön melegített sajttal kenték meg a kenyeret — de a “melegen olvasztott sajt kenyér…

sangria az asztalon

A nyár a könnyed ízek, a lédús gyümölcsök és a frissítő italok évszaka. Ilyenkor minden pillanat arról szól, hogy megéljük a meleg napok örömét – legyen szó baráti összejövetelről, kerti partiról vagy egy egyszerű délutáni pihenésről a teraszon. Nincs is ehhez jobb társ, mint egy nagy kancsó jéghideg sangria, ami nemcsak hűsít, de ízeiben is…

frissen sült kenyér

Augusztus 20-a nem csupán Magyarország államalapításának napja, hanem egyben az „új kenyér ünnepe” is. Ez a nap összeköti a múltat és a jelent, a hitet és a mindennapok kenyerét – szó szerint. A friss, illatos kenyér nemcsak táplálék, hanem szimbólum is: az élet, a közösség és az otthon melegének jelképe. Az ünnep története: a kenyér,…

sült zöldségek tepsiben

Augusztus a természet egyik legbőkezűbb hónapja – ilyenkor az évszak ízei szó szerint elárasztanak minket. A kertek, piacok és termelői standok roskadoznak a friss zöldségektől és gyümölcsöktől, amelyekből egészséges, színes és tápláló fogások készíthetők. Ha pedig a konyhai időzsonglőrködés helyett inkább a nyári árnyékban hűsölnénk egy frissítő limonádéval, az Interfood szezonális kínálatában is megtaláljuk a…

cseresznye egy kosárban

Ahogy beköszönt a nyár eleje, a piacok pultjai roskadozni kezdenek a friss, zamatos cseresznyétől. A cseresznyeszezon minden évben igazi ünnep a gyümölcsrajongók számára, hiszen ilyenkor a legfinomabb, legédesebb szemeket szedhetjük a fáról – vagy vásárolhatjuk meg a piacokon, boltban. Magyarországon szerencsére több kiváló cseresznyefajta is terem, így bőven van miből válogatni, ha a nyár e…

nyári tésztasaláta tányérban

A nyaralás lényege a pihenés, a kikapcsolódás és az élmények gyűjtése. Egy dolog azonban sok család számára kihívást jelent: az étkezések megoldása. Étterembe járni naponta többször nemcsak a pénztárcát terheli meg, de gyakran a gyomrot is. Az apartmanos nyaralások szerencsére remek lehetőséget kínálnak arra, hogy egyszerű, gyors, ízletes és laktató ételeket készítsünk magunknak – akár…

üzbég pilaf az tányéron

A világ minden táján léteznek olyan ételek, amelyek egyszerre táplálóak, laktatóak és lélekmelegítőek. Ezek az ételek gyakran rizsre és húsra épülnek – és bár a hozzávalók hasonlóak, a készítési mód, a fűszerezés és a hagyományok egészen különleges karaktert adnak nekik. Az üzbég plov és a magyar rizses hús is ilyen fogás. Mindkettő alapétele a népnek,…

scone sütemény

Ha az angol konyhára gondolunk, sokaknak elsőre a fish and chips, az ötórai tea vagy a híres angol reggeli ugrik be. Pedig a brit gasztronómia jóval színesebb, gazdagabb és sokrétűbb, mint azt sokan gondolnák. Ebben a blogcikkben bemutatjuk az angol konyha legjellegzetesebb ételeit, fogyasztási szokásait és történelmét, valamint adunk néhány egyszerűen elkészíthető receptet, amelyeket bárki…

farsangi fánk porcukorral

A farsang az év egyik legvidámabb időszaka, amely a tél búcsúztatásáról és a tavasz várásáról szól. Ez az időszak a lakomákról, a bőségről és a finom falatokról is híres, hiszen régen úgy tartották, hogy farsang végén érdemes jól belakmározni, mert utána következik a böjt. Meddig tart a farsang, és miért fontos? Hazánkban a farsangi időszak…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?