Blog

Szűrők

A tofu az ázsiai konyha egyik alapvető élelmiszere, Kínában, Japánban és Koreában is gyakran fogyasztják. Magas fehérjetartalma miatt az elmúlt évtizedekben a világ más tájain is elterjedt mint kiváló húspótlék, de nem csak a vegetáriánusok kedvelik, ugyanis nagyon változatosan felhasználható – lehet sütni, főzni, párolni, fűszerezni, sőt levesbetétként is fogyasztható. De vajon miből készül? Szójababsajt…

Az ázsiai konyhaművészet egy összefoglaló elnevezés, ami magába foglalja a közép-ázsiai, a kelet-ázsiai, az észak-ázsiai, a dél-ázsiai, a délkelet-ázsiai és a nyugat-ázsiai területek sajátos szokásait, kulturális és kulináris tradícióit. Ahány vidék, annyiféle ételkészítési eljárás és fűszerezés, melyek a külföldiek számára egy kusza, intenzív ízű, nehezen felismerhető, szószos egyveleget alkotnak, sokszor azt sem tudjuk, mit eszünk,…

A panko elnevezés a legtöbb magyarnak semmit sem mond, a panko morzsa már talán ismerősebben hangzik. Főként olyan éttermekben találkozhatunk vele, ahol a világkonyha remekeit főzik az oda látogatóknak, esetleg reformboltok pocairól kacsinthat ránk. A panko morzsa Japánból származik, és nem más, mint egy durva zsemlemorzsa, amely kinézetre szilánkos hatást kelt. Azon túl, hogy a…

Vannak időszakok, amikor nehéz elképzelni, hogy van élet a reggeli pirítóson, vajon és sonkán túl, és lehet egyszerre változatosan, finoman és egészségesen étkezni. Az Interfood rendszeresen bizonyítja, hogy bizony az élelmiszerek felhasználási lehetőségeinek tárháza kimeríthetetlen, ezért érdemes időnként új dolgokba belefogni. A zöldségkrémek, kencék nagy divatnak örvendenek manapság, hiszen segítségükkel étkezésünk változatosabbá és persze egészségesebbé…

A szódabikarbóna 19. századi megjelenésekor alapjaiban változtatta meg előbb az amerikai cukrászipart, majd az egész világ édesség- és pékáruinak piacát. Azóta felfedezték a benne rejlő lehetőségeket, és nem csak sütéshez, de szagtalanításra és takarításra is rendszeresen használjuk a konyhában, hiszen olcsó és hatékony. Az Interfood e heti cikkében sorra vesz néhány új lehetőséget, így válik…

Az ünnepi nagy lakomák után jó egy kicsit megpihenni és a nehéz, hagyományos magyar húsos ételek helyett könnyedebb irányba terelni az étkezést néhány hétre. Ilyenkor jó szolgálatot tesznek a saláták, a szendvicsek, a müzlik, a joghurtok vagy éppen a sajttálak. Igen ám, de melyik fajta sajthoz mi illik a legjobban, melyiket mivel érdemes szervírozni? Egy…

Mivel fizethet?