Blog

Szűrők

A házi lekvárkészítés reneszánszát éli. Édesanyák, háziasszonyok vadásszák a kisebb és nagyobb üvegeket mindenfelé, előkerülnek az üstök, óriás fazekak, fakanalak, és indul a gyümölcsbeszerző körút. A házi lekvár egészségesebb, finomabb és persze különlegesebb a boltinál, de sokan azért nem mernek nekiállni, mert nem szeretnek a nyári hőségben órák hosszat a lábas mellett állni és kevergetni…

Pekándióval hazánkban leginkább a pékségekben lehet találkozni, esetleg vegyes müzli keverékekben, bioboltok polcain. Ez a ropogós, olajos dióféle egyre népszerűbbé válik világszerte, nemcsak íze miatt szeretik, hanem magas energiatartalma miatt is. Az elmúlt években felkerült a szuperfoodok listájára, amit azon élelmiszerek érdemelnek ki, melyeket tápanyagban dúsak minősítenek, és amelyek különösen jó hatást gyakorolnak az emberi…

A zöldborsó igen kedvelt alapanyaga a hazai gasztronómiának, míg a sárgaborsó már kevésbé ismert, mégis hagyományos hazai alapanyagnak mondható. De mi a helyzet a csicseriborsóval? Bizony hazánkban nem sok csicseriborsós ételről tudunk, leginkább csak a messzi földről érkezett hummusz alapanyagaként emlegetjük ezt az érdekes, borsónál valamivel nagyobb, bogyós termést. Az Interfood e heti cikkében megnézzük…

A thai konyha gazdag ízvilágát világszerte ismerik és szeretik. Nem csoda, hogy hazánkba is egyre több ázsiai ihletésű étel gyűrűzik be. Sorra nyílnak a thai éttermek, mi pedig nem győzünk csodálkozni a különlegesebbnél különlegesebb ízeken. A thai gasztronómia egyik legkedveltebb étele a tom kha leves, amiben minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere: hús, kókusztej, halszósz, chili,…

Tombol a nyár, de már az ősz sem jár messze, ami azt jelenti, hogy érnek a lédús gyümölcsök minden mennyiségben. Alma, szilva, barack, körte, szeder, áfonya, füge – mind tökéletes sütemény-alapanyagok. Egy finom gyümölcsös pitének senki sem tud ellenállni, ezért minden háziasszonynak érdemes kitanulnia a pitesütés mesterségét. Megéri, mert sok rajongót lehet vele szerezni. Ebben…

Zöld színű por, amit kevernek teába, kávéba, de akár még fagyiba is, és az elmúlt évek legnagyobb gasztronómiai felfedezettje. Mi az? Bizony nem más, mint a matcha, ez a Japánból érkezett különleges zöldtea, ami nem csak érdekes ízével és állagával, de rendkívül sokoldalú egészségügyi előnyeivel is hódít világszerte. A matcha tulajdonképpen egy speciálisan gondozott zöldtea…

Mivel fizethet?