Blog

Szűrők
muszaka az asztalon

Görögország nem véletlenül az egyik legnépszerűbb utazási célpont, szinte mindenkinek a bakancslistáján szerepel csodálatos tengerpartjával. És ha már görögök, akkor szót kell ejteni a jellegzetes görög konyháról, aminek egyik jellegzetes étele a muszaka. Ez a görög specialitás olyan, mint az olaszoknak a carbonara spagetti – sokan sokféleképpen készítik, de azért mégiscsak az eredeti az igazi….

gnocchi készítés közben

Nokedli, galuska, gnocchi, nudli és angyalbögyörő. Mi, magyarok imádjuk ezeket a kis tésztakülönlegességeket, de vajon mi a különbség köztük, és melyik hogyan készül? Biztosan járt már úgy Ön is, hogy rendelt egy jó kis Petőfi-féle Székely-gulyást nokedlivel, és valami egészen másnak kinézető tésztafélét kapott a tányérjára. Gyakori eset ez, mégpedig azért, mert még mindig nem…

tészta főzés a konyhában

Tudta, hogy Kínában udvariatlanság más felé mutatni az evőpálcikával, Chilében pedig tilos kézzel enni, még a pizzát is? Ahány ország, annyi szokás. Az Interfood ételfutár ezen a héten ezek közül hozza el a legfurcsábbakat olvasóinak! Franciaország: az éttermi számlát illetlenség felosztani. Nem kezdik bogarászni, hogy ki mit fogyasztott, vagy fizetik az egészet, vagy semmit. Vajon…

menta a kézben

Az Interfood hónapról-hónapra bemutatja a konyhában leggyakrabban előforduló, vagy éppen az ismeretlenség homályába vesző különös ízeket – azokat a fűszereket, amelyektől igazán finom lesz egy étel. Ha velünk tart, minden hónapban megtudhat valami újat, talán még kedvet is kap egy-egy új fűszer kipróbáláshoz. A szerecsendió után most a menta került sorra, ami igazi nyári íz,…

zöldségek az asztalon

A nyertes magasan és egyértelműen az uborka, a maga 96,7%-os víztartalmával. De mi a helyzet a többiekkel, kik szálltak versenybe vele, mit érdemes fogyasztani a nyári kánikulában, amikor a víz már a fülünkön jön ki? Ha Ön is szeretne gondoskodni szervezete megfelelő hidratáltságáról, tartson ezen a héten is az Interfooddal, hogy megtudja, mit érdemes vásárolnia,…

vadas marha tésztával

Mi is ez tulajdonképpen? Becsületes neve: vadas marha. Zsemlegombóccal, mert úgy illik, és azzal esik jól. Sajnos a vadas marha karrierjét a menzák és olcsó vendéglők gyorsan derékba törték, pedig szép jövő állt előtte. A minőségi alapanyagokból készített vadas mártás ugyanis nagyon finom, és helye lenne minden magyar étrendjében. Hogy miért nincs? Azért, mert hazánk…

Mivel fizethet?