Blog

Szűrők

Címke: interfood

lételemünk a víz

Sok csodája van Földünknek, amelyek közül az egyik legnagyobb a víz. Már az ókori tudósok is tisztában voltak vele, hogy víz nélkül nem lehetne élet bolygónkon. Az emberi test tömegének nagy része víz, a nőknél 50%, a férfiaknál 60%, az egészen pici csecsemőknél pedig 70% a test víztartalma. Köztudott, hogy az ember anélkül, hogy élelmet…

almás fahéjas csirke párolt barna rizs

Hogy illik össze az édes és a sós, mit keres a hús mellett az alma és fahéj? Bármilyen hihetetlen, nagyszerűen illenek egymáshoz, akár úgy is mondhatnánk, hogy olyanok, mint a borsó meg a héja. Vagy mint a sós karamellás fagylalt, ami a tavalyi év egyik legnagyobb sztárja volt, esetleg a bazsalikomos málnafagylalt, ami 2018 nyertes…

együtt a tűz körül

Előző cikkünkben már beszéltünk a családi tűzgyújtás előnyeiről, most következzen néhány praktikus tanács a kivitelezéséhez. Nem kell ahhoz Bear Gryllsnek lennünk, hogy neki merjünk fogni, még csak nem is kell lezuhannunk egy lakatlan szigeten. Mint mindennek, ennek is megvan a technikája és az apró fortélyai, amikre oda kell figyelni. A tűzrakásnál mindig gúla alakot kell…

kuszkusz-salata-sult-csirkecombbal

Első ránézésre a kuszkusz gabonafélének tűnik, amit a rizshez hasonlóan bő vízben kell megfőzni. Valójában azonban egy különleges tésztaféle, amely a berberektől származik, és csak néhány évvel ezelőtt jutott el Magyarországra. Eredetileg durumbúzát használtak hozzá, az előre meggőzölt durumbúza-darát kézzel pici gombócokká gömbölyítették, majd lisztben megforgatták, és szétterítve szárították. Mára kissé átalakult ez az elkészítési…

csokis-marlenka

Örmény eredetű, dióval szórt karamellás, mézes-krémes tömény desszertcsoda, ami nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket. Az eredeti változat Csehországban készül kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával, és manapság már megtalálható a legtöbb kávézóban és cukrászdában. Mi az? Hát a Marlenka! Nagyon izgalmas sütemény mind az eredetét, mind a mai elkészítési módjait tekintve. Igazán romantikus a történet,…

eszterhazy-marhatokany

Az Esterházy (vagy Eszterházy) név hallatán sokaknak elsőre nem az ételek ugranak be, hiszen többek között ez volt a családneve a közelmúlt és az egész magyar irodalom egyik legjelentősebb írójának, Esterházy Péternek is. Regényei és drámái mellett zseniális, szállóigévé váló mondatokat is hagyott az utókorra, mint például ezt: „Ha egy nap megírok egy oldalt, másnap…

Sokan azt gondolják, hogy ez egy klasszikus magyar étel, igazi hungarikum, amelyet kis hazánkban találták fel, és biztosan valamilyen kenyértésztában sült sertéshúsról lehet szó. Az igazság azonban az, hogy ennek az ízletes ételnek semmi köze a kenyérhez, és nem is Magyarországról származik, hanem meglepő módon Franciaországból. Azért meglepő, mert a franciákat többnyire úgy képzeljük el,…

Változik a világ, változnak a mindennapok és velük együtt az ünnepeink is. Más a divat most, mint régen, mások a szokások, más a célja egy-egy ünnepnek. Így van ez a húsvéttal is. Nagyanyáink idejében húsvét alkalmával a fiatal fiúk és férfiak körbejárták az egész falut, igazi nagy locsolásokat tartottak, a lányok gyakran kaptak illatos parfüm…

Minden szakács számára örök kihívás olyan fogást készíteni, amiben „minden benne van”. Vagyis egyszerre finom, tápláló és egészséges. Illetve az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a hozzávalókért ne kelljen csillagászati összeget fizetni. Az óvári pulykamell sült krumplival mindegyik feltételnek megfelel, nem csoda, hogy az Interfood ételkínálatának egyik legnépszerűbb fogása. Régóta tartó vita, hogy a húsok…

Micsoda desszert! A magyar asztalok felett át-átvonulnak a muffinok, macaronok, amerikai palacsinták trendjei, de trónjáról letaszítani a madártejet még egyiknek sem sikerült. Kedvenc volt, kedvenc most, és amíg a tyúkok tojást fognak tojni, amíg a tehenek tejet adnak ezen a bolygón, kedvenc is lesz a madártej – és nem csupán nálunk, hanem a franciáknál, az…

Mivel fizethet?