Blog

Szűrők
mozgással az egészségért

Mozgással az egészségért

Hurrá, megérkezett a várva-várt dinnyeszezon! Imádjuk a dinnyét, mindig és minden mennyiségben jólesik. Az viszont már kevésbé esik jól, amikor a nyaralás előtt fürdőruhánkat próbáljuk magunkra erőltetni, és meglepetten tapasztaljuk, hogy az imádott dinnye lecsúszott a derekunk környékére az év folyamán. Pánikra azonban semmi ok, itt a megoldás: mozogni-mozogni és egészségesen étkezni! Soha nem késő, ne is próbáljunk elbújni amögé, hogy már úgysem fog menni az életmódváltás. Most van a legjobb alkalom arra, hogy belevágjunk valami újba és izgalmasba!

Az Interfood ételfutár bogbejegyzéseiben sokszor szó esett már az egészséges táplálkozás fortélyairól, egyrészt mert szívügyünk a téma, másrészt mert nagyon sok embert érint hazánkban az elhízás. Nem könnyű életmódot váltani és minden nap tudatosan étkezni, de nem is lehetetlen feladat. Ami nagyon fontos egy életmódváltásnál, az az elfogyasztani kívánt ételek minősége és milyensége. Kerülendő a cukor, a zsír és a fehérliszt túlzott fogyasztása, és ajánlott a rostban gazdag étkezés, illetve a magas fehérjetartalom bevitele a napi étkezésünk során. Vannak, akik otthon főznek, és saját maguk oldják meg a megfelelő energiabevitel szerinti étkezést, és sokan vannak, akik segítséget kérnek hozzá, mint például az Interfood ételfutár lelkes hívei, akik erőszeretettel rendelnek Fitness és Paleolit ételeinkből.
Az egészségesebb élet felé vezető út másik kulcsa az étkezés mellett a rendszeres testmozgás. Az nem elég, hogy naponta elsétálunk a buszmegállóba, és a heti porszívózások, kutyasétáltatások, ablakpucolások, gyomlálások sem minősülnek testmozgásnak, ezeket mindenki végzi, de sajnos nem elegendőek ahhoz, hogy testünket megfelelő formába tudjuk hozni. A titok a rendszeres és jól felépített testmozgás, ami megdolgoztatja az izmainkat, egész testünket. Sok ember számára ijesztő még a mozgás gondolata is, felrémlenek az iskolai testnevelés órák kudarcai, a „mindjárt összeesek” érzés, ami egy-egy időre lefutott teszt után átjárta testünket és lelkünket. Nehéz elengedni a gyerekkori rossz élményeket, de nem így kell mozogni, nem ez a cél.

Rengetegféle mozgáslehetőség áll manapság rendelkezésünkre, mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő mozgásformát, amiben örömét leli. Mert nagyon fontos az öröm, hogy jól essen a testmozgás és ne kínzás legyen. A varázslat a fokozatosságban és a rendszerességben rejlik, minden nap egy kicsivel többet, egy kicsivel hosszabban, és egy hónap alatt meglesz az eredménye. Sosincs késő, kezdje el még ma, rendeljen tőlünk egy finom alakbarát ebédet, tervezze meg, hogy mit fog mozogni, és a házhozszállítással megspórolt időt máris testmozgásra fordíthatja!

Ez is érdekelheti

Nincs szilveszter mák nélkül

A meghitt és szeretetteljes karácsony után hamar elérkezik az év vége, Szilveszter napja, amikor elbúcsúztatjuk az óévet, és nagy reményekkel telve köszöntjük az új esztendőt. Nagy hangsúlyt kapnak ilyenkor a szerencsehozó ételek, amelyeket azért eszünk, hogy az elkövetkező évben gazdagság, boldogság, bőség és egészség érje a ház népét. Malac sült, hal, virsli, lencse, borsó, bab,…