Blog

Szűrők
almás fahéjas csirke párolt barna rizs

Almás, fahéjas csirke, párolt barnarizs

Hogy illik össze az édes és a sós, mit keres a hús mellett az alma és fahéj? Bármilyen hihetetlen, nagyszerűen illenek egymáshoz, akár úgy is mondhatnánk, hogy olyanok, mint a borsó meg a héja. Vagy mint a sós karamellás fagylalt, ami a tavalyi év egyik legnagyobb sztárja volt, esetleg a bazsalikomos málnafagylalt, ami 2018 nyertes fagylaltja lett – a változatosság gyönyörködtet!

Már az ókori Rómában is ismerték a gyümölcsökkel töltött húsokat, az óriási asztalokat beterítő, gigászi lakomák során visszatérő vendégek voltak az ilyen különleges ételek. A klasszikus ókori civilizáció sok nagyszerű felfedezést, találmányt, kulturális kincset és gasztronómiai különlegességet hagyott ránk – ilyen a gyümölcsök és a húsok találkozása is. Nem kell bonyolult összetevőkre és beszerezhetetlen dolgokra gondolnunk, ha valami új, szokatlan ízre vágyunk. Elég, ha kicsit szabadjára engedjük fantáziánkat!
A csirkemell, ha nincsen erőteljesen fűszerezve, jól kombinálható szinte bármivel. Lágy íze van, és könnyen formázható, készthetünk belőle tekercset, amit könnyedén megtölthetünk bármivel. Tölthetjük aszalt, párolt vagy friss gyümölccsel, kapros túróval, sajttal, gombával – legyünk kreatívak, csak a képzeletünk szab határt!
Az Interfood ételfutár menüjében most az almával és fahéjjal töltött csirkemell kapott helyet. Ne feledkezzünk meg az egészségtudatosságról sem, testünk karbantartása ugyanis egy soha véget nem érő feladat. Az almával töltött csirkemell remek fogyókúrás ebéd lehet, ha megfelelő köretet választunk mellé. Étlapunkon ezúttal a barnarizst ajánljuk kedves megrendelőinknek, amivel hozzájárulunk az Önök egészségtudatos étkezéséhez.
Mostanában egyre népszerűbb hazánkban is a barnarizs, amit számtalan előnyének köszönhet. Aki evett már barnarizst, az tudja, hogy állagra kissé eltér fehér társaitól, ugyanis rágósabb, és az íze sem ugyanolyan. Ez annak köszönhető, hogy betakarítás után csak a külső kérges részét hántják le, de nem csiszolják és fényezik, mint a fehér rizst. Így őrzi meg a sok ásványi anyagot, vitamint és rostot, amit a fehér rizs elveszít a finomítási eljárások során. Ugyanez az oka annak is, hogy hosszabb ideig tart megfőzni, mint a hagyományos rizst, és nem lesz olyan puha akkor sem, ha kellően megfőztük. Rendkívül egészséges alternatívája ez az egészséges köreteknek, ha még nem próbálta, jó szívvel ajánljuk!

Ha nem szeretne otthon bajlódni vele, nincs kedve ebédet főzni vagy azon törni a fejét, hogy mit egyen holnap a család ebédre, keresse étlapunk rendkívül gazdag kínálatát! Higgye el, nem fogja megbánni, az Interfood házhoz viszi minőségi alapanyagokból elkészített ebédjét!

Ez is érdekelheti

gundel palacsinta interfood

Gundel palacsinta

Mi a közös a fröccs, a Béres Csepp, a Zsolnay porcelán, a solymászat és a tárogató között? És ha hozzátesszük, hogy Gundel-örökség? Így már könnyebb a megfejtés: a jelenleg 70 tagból álló magyar hungarikumokról van szó, melynek ékes tagja a méltán híres Gundel örökség, és így maga a Gundel palacsinta is. Gundel Károlynak köszönhetjük, hogy…