Blog

Szűrők

Címke: egészséges táplálkozás

Május első vasárnapja hagyományosan anyák napja Magyarországon. Ilyenkor köszöntjük az édesanyákat és a nagymamákat, próbálunk visszaadni valamit abból a sok gondoskodásból és szeretetből, amit életünk során kaptunk tőlük. Az anyák napja történetéről és a hozzá fűződő érdekeségekről azonban viszonylag keveset tudunk, ezen próbál most segíteni az Interfood az alábbi összeállítással! – Az anyák napját majdnem…

Nem telhetett el a húsvét torma nélkül – ugye Önnél is előkerült a főtt tojás, a sonka és a kalács mellett az elmúlt időszakban?  A legtöbben csak annyit tudnak róla, hogy reszelve kell fogyasztani, és ha majonézzel keverik, kevésbé erős az íze, valamint nagyon csípős tud lenni. De nézzük, mi mindent lehet még tudni erről…

A magyar nyelv telis-tele van frappáns szólásokkal és közmondásokkal, melyek nem csak tanulságosak, de könnyen meg is lehet jegyezni őket, ezért öröklődnek nemzedékről nemzedékre. Ha jókor mondjuk őket jó helyen, vicces pillanatokat szerezhetünk vele a környezetünknek. Az étkezés és annak kérdésköre sok szólásban és közmondásban visszaköszön, ezért az Interfood most egy rendhagyó, konyhai közmondásokat közrefogó…

Volt egyszer egy egyszerű sajtkészítő asszony Normandiában, aki az 1700-as években egy újfajta sajt készítésébe kezdett, mégpedig egy pap utasításait követve. A sajthoz két liter tejet használt fel, a végeredmény pedig egy kis lapos, 3 cm magas és 11 cm átmérőjű kerek lágy sajt lett, melyet kívülről nemespenész borított, zsírtartalma pedig elérte az 50%-ot. Így…

Sokszor ejtettünk már szót hasznos konyhai fortélyokról, beszéltünk arról, hogy milyen élelmiszert hol érdemes tárolni, és mutattunk már be számos különleges zöldséget és gyümölcsöt is. Az Interfood ezen a héten az egyik leghasznosabb konyhai eszközt veszi górcső alá, ami nem más, mint a hűtőszekrény. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy dédanyáink idejében még nem volt minden…

Ugye ismerős az érzés, amikor nap közben kellene egy-két falat harapnivaló, mert még sokára lesz ebéd, vagy éppen nincs idő többre, csak bekapni valamit gyorsan? Az esti nasikról már nem is szólva, amikor perceken át forgolódunk az ágyunkban, mert bizony éhesen feküdtünk le, és muszáj kiosonni enni valamit. Igen ám, de ezek az étkezések közötti…

A mandula az egyik legfinomabb olajos mag, különösen a sózott és pörkölt változata. Sajnos, ahogyan szinte minden csonthéjas, úgy a mandula is igen drága hazánkban, ezért nem sok embernek van lehetősége rendszeresen fogyasztani. Pedig rendkívül egészséges, sokoldalúan felhasználható, és az egyik legjobb egészséges nasi. Az Interfood ezen a héten néhány érdekességet hoz kedves olvasóinak a…

Ki fogadta meg magának, hogy idén kemény életmódváltásba, netán fogyókúrába fog? Esetleg azt, hogy mostantól semmi esti nassolás, semmi egészségtelen étel nem kerül az asztalra? Bizonyára sokan, hiszen sokan vannak, akik nem elégedettek a testükkel, és egyre többen szeretnének ezen változtatni. Ám a változtatás sosem könnyű, főleg ha étrendről van szó, és az sem segít…

Teája megnyugtatja a torkot, főleg ha egy kis mézzel isszuk. Bizonyított fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, erőteljes íze miatt óvatosan kell vele bánni, valamint a távol-keleti konyha fontos fűszere. Ezeket talán Ön is tudta a gyömbérről, erről a különleges növényről, ami hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, főleg ilyenkor télidőn. Ha ezen a héten is az Interfooddal…

dió

Sajnos a szakemberek szerint a dióburok-fúrólégynek köszönhetően az ideit diótermés katasztrofálisnak ígérkezik, ezért várhatóan ismét az egekben lesz a dió ára. Ennek ellenére az igazi őszi hazai termésmustrát nem ejthetjük meg a dió nélkül, hiszen jellegzetes csonthéjas gyümölcsünk, amely szerves részét képezi a magyar gasztronómiának. Tartson az Interfooddal, és tudjon meg meglepő dolgokat a dióról….

Mivel fizethet?