Blog

Szűrők

Kedvenc gyümölcsünk, a görögdinnye

Ki az, aki egész évben a nyári hónapokat várja, amikor végre lehet kapni hazai, lédús görögdinnyét, az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcsöt? Most már nem kell rá tovább várni, megérkeztek a forró nyári napok, melyek édessé és óriásivá érlelik kedvenc nyári gyümölcsünket. Az Interfood ezúttal a görögdinnyéről hozott néhány érdekességet kedves olvasóinak. Tartson velünk, hátha tudunk újat mondani!

  • 50 évvel ezelőtt hozták létre a mag nélküli görögdinnyét, ami valójában nem tökéletesen mag nélküli. Picike, fehér magok találhatóak benne, de olyan kicsik, vékonyak és éretlenek, hogy észre sem lehet őket venni evés közben.
  • Egyiptom az egyik legősibb görögdinnye termesztő hely, lakosai nagy becsben tartják a gyümölcsöt. Síremlékek falain is találtak görögdinnyét ábrázoló rajzokat, valamint az egyiptomiak jellegzetes temetkezési szokásai közé tartozott az is, hogy halottaik mellé helyeztek egy nagy dinnyét. Így még a túlvilágon sem kellett nélkülözniük ezt az édes, lédús gyümölcsöt.
  • A görögdinnyének rengeteg napsütésre van szüksége, egy átlagos fajta 85-100 nap alatt érik be, de vannak olyan dinnyefajták is, melyeknek 130 forró napra van szükségük ahhoz, hogy gyümölcsük érett és finom legyen.
  • A görögdinnye főként cukorból és vízből áll, gyümölcsének 92%-a víz.
  • Ma a világon a legtöbb görögdinnyét Kína termeszti.
  • Afrikában népszerű a fetasajtos görögdinnye saláta, a fetasajt sóssága állítólag kihozza a dinnye zamatát.
  • Bár magas a cukortartalma, mégis egészséges a görögdinnye, ugyanis kevés kalóriát tartalmaz, cserébe több likopint, mint bármely más gyümölcs. A likopin egy olyan antioxidáns, amely csökkenti a szervezetben lévő gyulladást. Ezen kívül található benne sok C-vitamin, és magas a rosttartalma is.
  • A japánok egy különleges módszer segítségével négyszögletes görögdinnyéket termesztenek. Egy műanyag dobozt helyeznek a gyümölcs köré, így az abba nő bele, igazodva az alakjához.
  • Míg Kolumbusz Kristóf a papaját nevezte az „angyalok gyümölcsének”, addig Mark Twain kedvenc gyümölcse a görögdinnye volt, és szintén angyali jelzővel illette.

 

A forró napokon Ön sem kíván mást, csak egy kis hideg dinnyét? Ez esetben gyorsan szaladjon el egyért, de ha mégis szüksége lenne egy finom ebédötletre, az Interfood áll megrendelői rendelkezésére. Nálunk mindig bő választékot, magas minőséget és korrekt árakat talál – válassza az Interfoodot, válassza az ebéd házhoz rendelést!

Ez is érdekelheti

A palacsinta története

A palacsinta története

Melyik az az étel, amelyik jó édesen és sósan, hidegen és melegen fogyasztva, tejszínhabbal vagy éppen sajtszósszal tálalva, lekváros, húsos, kakaós, fahéjas, sajtos, mogyorókrémes, zöldséges vagy éppen túrós töltelékkel? Most már biztosan rájött minden kedves olvasónk, hogy ezen a héten bizony a palacsintát fogjuk górcső alá venni. Tartson velünk, hogy megtudhassa, kinek köszönhetjük ezt a…