Blog

Szűrők
Négy konyhai praktika

Négy konyhai praktika

A jó pap holtáig tanul. Bizony így van ez még a gyakorlott háziasszonyok esetében is, hiszen a főzés és a háztartásvezetés tudománya nem bonyolult dolog, de sokszor kis apróságon múlik az, hogy az eredmény siker vagy éppen kudarc. Az Interfood időről-időre igyekszik kedves olvasóival hasznos konyhai trükköket megosztani, melyek kicsit könnyebbé teszik a mindennapokat. Tartson ismét velünk, hátha tudunk Önnek újat mondani!

Újburgonya és citrom

Sokan rajonganak az újburgonyáért, hiszen nagyon finom tavaszi köret készíthető belőle. Megpucolni azonban nem olyan könnyű, mert bár a héja könnyen lejön, cserébe be is fog mindent. Az ujjainkat, a körmünket – minden csúnya barna színű lesz. A legegyszerűbb ellenszere a gumikesztyű, hiszen azon nem hatol át a színezőanyag. Igen ám, de mit tegyünk, ha éppen nincs kéznél tiszta gumikesztyű? Egy félbevágott citrom csodákra képes! Bebarnult kezünket, ujjainkat alaposan dörzsöljük át egy félbe vágott friss citrommal. A citromsav lemarja bőrünkről az elszíneződést, és a barnaság pillanatok alatt eltűnik.

Egészséges banánfagyi

Túlvásároltuk magukat banánból, kezdenek megbarnulni, senkinek nincs hozzá gusztusa? A megoldás a banánfagyi! A felkarikázott banánokat fagyasszuk le, majd amikor már teljesen megfagytak, dobjuk be őket olyan turmixgépbe, ami képes jeges állagú dolgokat is simára turmixolni. Néhány perc, és kész a krémes állagú banánfagyi, ami mentes mindenféle káros anyagtól. Gyerekek is bátran fogyaszthatják a nagy hőségben.

Kiszáradt rántott hús?

Aki gyakorlott háziasszonynak vallja magát, az már biztosan készített rántott húst. Sokan járnak azonban úgy, hogy száraz lesz a rántott hús, mire a tányérra kerül, hiába teljesen friss. Ez azért van, mert a panírmorzsát túl erősen nyomkodják rá a húsra. A helyes eljárás az, hogy alaposan beleforgatjuk a zsemlemorzsába, de a prézlit nem nyomjuk bele a húsba.

Grillezett lazac?

Fel a kezekkel, aki megpróbálta már a halat valamilyen formában grillezni? Bizony, ilyenkor gyakori hiba, hogy a halat közvetlenül a grillácsra tesszük, az pedig gyönyörűen odaragad, a végeredmény pedig teljesen ehetetlen lesz. Mindezt könnyedén elkerülhetjük, ha citromkarikákat teszünk közvetlenül a rácsra, és arra helyezzük a halat. Így nem ragad oda, és az íze is jobb lesz, hiszen a citrom remekül illik a halhoz.

 

Reméljük sikerült hasznos információval szolgálni kedves olvasóinknak, és szalad mindenki a konyhába kipróbálni őket. Aki mégsem teheti, mert ezer más dolga van, annak itt az Interfood. Rendelje háthoz családja ebédét, velünk garantáltan jóllakik mindenki!

Ez is érdekelheti

sztrapacska

Reggelire remek, ebédre kitűnő, vacsorára csodálatos: juhtúrós sztrapacska

Eljött az ideje a juhtúrós sztrapacskának! Ha odakint hűvös és barátságtalan az idő, kell valami, ami megvigasztal az íróasztal mögött… Mit szólna egy laktató, gazdag ételhez, amiben a kedvencei találkoznak: galuska, zamatos juhtúró és szalonnapörc. Már rendelheti is a sztrapacskánkat, hogy néhány pillanat alatt elégedettség töltse el, az élet mégsem annyira zord, mint az az…