Blog

Szűrők
saláta centrifuga

Hasznos konyhai fortélyok

A főzés tudománya egy élethosszig tartó tanulási folyamat, hiába van ezeréves gyakorlatunk, hiába főzünk maguknak minden egyes nap, mindig bukkannak fel újabb alapanyagok, új receptek, amiket még nem próbáltunk. Sosem lehet eleget tudni, hiszen számos olyan praktika létezik, ami nagyban megkönnyíti az ember dolgát, és aminek segítségével könnyedén megszabadulhatunk a bosszantó konyhai nehézségektől. Az Interfood most hasznos tippeket gyűjtött kedves olvasóinak – tartson velünk, és tanuljon ma is valami újat!

Saláta centrifuga
Talán meglepő, de centrifugázni nem csak a ruhákat lehet, hanem a salátalevelet is. Sőt, érdemes is! Egy speciális, erre a célra kialakított műanyag szerkezet segítségével a megmosott, vizes salátalevelekről el lehet tüntetni a nedvességet, amivel sok időt és vesződséget spórolhatunk meg. Olcsó, de hasznos konyhai kütyü, érdemes beszerezni egyet.

A szerelmes szakácsnő esete
Biztosan mindenkivel fordult már elő életében, hogy főzés közben megcsúszott a kanál a kezében, meglöttyent a sótartó, vagy egyszerűen csak rosszul mérte fel a mennyiségeket, és elsózta a levest. Mit lehet ilyenkor tenni? Felönteni vízzel, ez a legkézenfekvőbb megoldás. Ez azonban nem minden esetben használ, hiszen így túl híg, íztelen lehet a levesünk. Segítség lehet, ha joghurtot vagy tejszínt keverünk hozzá, ezek ugyanis tompítják az erős sós ízt. Egyesek esküsznek még a petrezselyemre vagy a zsemlemorzsára, amit ha beleszórunk a levesbe, enyhülni fog a sós íz.

Kiszáradt narancsok, citromok
A messzi földről érkezett gyümölcsökkel sokszor járunk úgy, hogy bár kívülről egészségesnek tűnnek, mire felhasználásra kerülnek, belsejük már nem is hasonlít egy friss gyümölcsre. Bosszantó, amikor szeretnénk egy citromot kifacsarni, de hiába nyomkodjuk, csak néhány csepp citromlevet tudunk belőle kinyerni. Ilyenkor megoldás lehet, ha felvágás előtt meleg vízben jól átmossuk őket, ezzel átmelegítve a gyümölcsöt. Így sokkal több levet nyerhetünk ki belőle.

Hagymaszagú fakanál és társaik
A fokhagyma és a vöröshagyma makacs, erős illata gyakran beveszi magát a fa konyhai eszközökbe, és hiába mosogatjuk el őket alaposan, forró vízzel, akkor is érezni rajtuk a kellemetlen hagymaszagot. Ha viszont friss citromlével bedörzsöljük a fát, és állni hagyjuk néhány percig, majd alaposan leöblítjük meleg vízzel, nem lesz többé kellemetlen szaga. Így éled újra a fakanál és a vágódeszka – viszlát, hagymaszag!

Reméljük, sikerült néhány hasznos tanáccsal szolgálnunk kedves olvasóinknak, és ezentúl nem kell majd emiatt bosszankodniuk. Ha nagyon sűrű a hét, és nem jut idő a főzésre, válassza a mindig megbízható Interfood ételfutárt, mi házhoz visszük Önnek a kedvenc ételeit!

Ez is érdekelheti

tarhonyashus

Ideje, hogy megkövessük! Dicséret a tarhonyának

Manapság, ha valaki érdeklődik afelől, hogy mi történik a magyar gasztroglóbuszon, és nyitott szemmel, szívvel, sőt szájjal jár az éttermek, hobbiséfek, ételkiszállítók háza táján, a jó falatok mellett könnyen botlik kérdésekbe, ellentmondásokba is. Olyan kérdésbe például, hogy miért ismeri ma jobban a quionát, chia magot, tápiókát, mint a tarhonyát? Valóban idejétmúlt, avítt, paraszti étek a…