Blog

Szűrők

Címke: ebédrendelés

Mi a közös a leghíresebb és leglustább kitalált macska, Garfield alakjában és a Kr. e. 1. században élt filozófusban és politikusban, Ciceróban? Nem az emelkedett hangvételű gondolatok, hanem a kedvenc ételük, a lasagne. Bizony, kevesen tudják, hogy ez a jellegzetes étel bizony már Ciceró idejében is létezett, sőt, a híres szónok egyik legkedvesebb fogása volt….

interfood blogcikk

Válogatós gyerekkel küzdeni az ebédlőasztalnál ülve majdnem olyan reménytelennek tűnik, mint amikor egy kisegér próbál menekülni a macska karmai közül. A macska gyors, okos és olykor kegyetlen, játszik az egérrel, pont, ahogy a gyermek játszik a szülei idegeivel egy-egy ebéd vagy vacsora során. A légy türelmes az a jó tanács, ami ilyenkor csak még idegesebbé…

Az olaszok mindent bele levese: a minestrone leves

Az olasz és a magyar konyha ételeiben kétségkívül több a különbözőség, mint az egyezés. Teljesen más az éghajlat, a kultúra, a fűszerek, más ízek dominálnak, más az emberek temperamentuma és az ételhez való viszonya, mondhatnánk, hogy szinte minden más. Van mégis egy közös pont: a „mindent bele” leves. Mi magyarok nagyon kedveljük az olyan leveseket,…

csoki, kávé, tea- interfood

A csoki, a kávé és a tea megítélése sokat változott az idők során, a kezdeti rajongás, sóvárgás olykor igazi népőrületté fajult, majd a függőségen át vezetett az út a megtagadásig. Szibériában a teát olyan értékesnek tartották, hogy egészen a második világháborúig fizetőeszköz volt, 1674-ben pedig a nők fellázadtak a kávé ellen, férjeik ugyanis rengeteg időt…

interfood ha unja a megszokott köreteket

A nyári napsugár érlelte zamatos gyümölcsökben és friss zöldségekben gazdag időszak után beköszöntött az ősz, újra itt az iskola, a dolgos hétköznapok. Főhet az édesanyák feje, hogy mit készítsenek családjuknak, minden napra olyat, amit szívesen megesz mindenki, ami fedezi a napi energiaszükséglet nagy részét, és amit még nem unnak szeretteik. Szerencsére napjainkban kismillió recept kering…

gundel palacsinta interfood

Mi a közös a fröccs, a Béres Csepp, a Zsolnay porcelán, a solymászat és a tárogató között? És ha hozzátesszük, hogy Gundel-örökség? Így már könnyebb a megfejtés: a jelenleg 70 tagból álló magyar hungarikumokról van szó, melynek ékes tagja a méltán híres Gundel örökség, és így maga a Gundel palacsinta is. Gundel Károlynak köszönhetjük, hogy…

nyaral a család

Azoknak a családoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a családi nyaraláson minden étkezést étteremben költsenek el, nem kis fejtörést okoz a nyaralásra való felkészülés. E heti bogcikkünkben szeretnénk néhány praktikus tanácsot adni a nyaralás idejére. A magyar tenger, lángos, palacsinta, májkrémes és rántott húsos zsömle, fasírt és főtt kukorica – sokan emlékeznek még ezekre…

Újházy tyúkhúsleves

Vannak legendás ételeink, melyek története kacskaringós utat járt be, és amelyek igazi hungarikummá váltak az idők során. Ilyen az Újházy tyúkhúsleves is. Nincs olyan magára valamit adó magyar étterem, ahol ne szolgálnák fel ezt a gazdag és ízletes levest, és nincs olyan magyar ember, aki visszautasítaná ezt a méltán kedvelt fogást, ami még az ország…

görög harcsafilé

Korábbi bejegyzéseinkben esett már szó arról, hogy miért érdemes rendszeresen halat fogyasztanunk, az olívabogyóról azonban még nem írtunk. Épp itt az ideje, az olívabogyó ugyanis szintén igazi szuperélelmiszer, aminek fogyasztása számtalan jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Valójában a bogyó, amit fogyasztunk, egy különleges csonthéjas gyümölcs. Nézzük, milyen izgalmas dolgokat tudhatunk meg erről a több mint hatezer…

thai zöldséges csirke

E heti blogcikkünkben egy izgalmas és különleges tésztafélét szeretnénk bemutatni, mégpedig az üvegtésztát. Kétség kívül az lenne a legizgalmasabb, ha valóban üvegből készülne, de ennyire még az ázsiaiak sem kreatívak. Az üvegtészta egy hazánkban nem igazán ismert hüvelyes növény terméséből, egészen pontosan az abból kivont keményítőből készül víz hozzáadásával, tojás nélkül. Ez az érdekes növény…

Mivel fizethet?