Blog

Szűrők
interfood ha unja a megszokott köreteket

Ha unja a megszokott köreteket

A nyári napsugár érlelte zamatos gyümölcsökben és friss zöldségekben gazdag időszak után beköszöntött az ősz, újra itt az iskola, a dolgos hétköznapok. Főhet az édesanyák feje, hogy mit készítsenek családjuknak, minden napra olyat, amit szívesen megesz mindenki, ami fedezi a napi energiaszükséglet nagy részét, és amit még nem unnak szeretteik. Szerencsére napjainkban kismillió recept kering az interneten és bárki számára elérhetőek a különlegesebb alapanyagok a boltok polcain. Eheti blogbejegyzésünkben szeretnénk néhány kevésbé szokványos köretet ajánlani, amelyekkel színesebbé és egészségesebbé tudja varázsolni a mindennapokat!

Hajdina: különleges gabonaféle, melynek apró magjai fogyaszthatóak. Magas a szénhidráttartalma, ezért a búza kiváló kiegészítője lehet étrendünkben. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különlegessége, hogy a B-vitamincsoport szinte össze tagját tartalmazza. Leggyakoribb elkészítési formája a kása, de már elérhető a belőle készült liszt, kenyér és lepény, valamint puffasztott és pelyhesített formában is kapható.
Bulgur: a bulgur a búza egyik különleges felhasználási módja. A még nem teljesen érett búzaszemeket megpárolják és kiszárítják, végül apróra törik. Az így keletkezett kis göböcskék mérete eltérő lehet. Mivel előpárolt élelmiszerről van szó, nem igényel hosszú főzési időt, elegendő csupán leforrázni, nagyon gyorsan elkészül. Köretként, saláták gazdagítására vagy akár fasírt alapanyagaként is felhasználható.
Polenta: a polenta tulajdonképpen a hazánkban jól ismert puliszka olasz változata. Kukoricadara, mely tartalmazza a kukorica összes jótékony összetevőjét. Apróra darálva és kellően fűszerezve nagyon ízletes köret vagy főfogás készíthető belőle. Lehet főzve és sütve is tálalni. Nagyszerű tulajdonsága, hogy teljes mértékben gluténmentes, így a gluténérzékenyek és a diétán lévők is bátran fogyaszthatják.
Knédli: a knédli egy meglehetősen különleges cseh eredetű étel. Úgy is mondhatjuk, hogy héj nélküli kenyér, melyet nem sütnek, hanem gőzölnek. Szaftos ételek kiváló kísérője, pörköltek, mártások kiegészítője.

A fárasztó iskolai napok során a gyerekeknek szükségük van a főtt étel adta energiára, és a felnőtteknek is jólesik egy tányér meleg étel a munkából hazaérve. Akkor sem kell lemondania erről, ha éppen nincs ideje a tűzhely mellett állni. Az Interfood ételfutár kínálatában mindenki megtalálja a kedvére való fogást, Önnek csak annyi a dolga, hogy megrendeli, mi pedig házhoz visszük holnapi ebédjét!

Ez is érdekelheti

Így etetnek ők – tippek más nemzetektől gyermekeink táplálásához

A mindennapos, életünket szinte 24 órában átszövő internethasználatnak sok árnyoldala lehet. Szerveznek is ezekről konferenciákat, írnak cikkeket, és vitatkoznak róluk a villamoson. Jól értve és okosan kihasználva azonban a világhálót, könnyedén állíthatjuk fejlődésünk, jobb létünk szolgálatába (és még az ebédünket is házhoz rendelhetjük a segítségével). Ebben nincs semmi újdonság. Magyarországon minden ötödik gyermek túlsúlyos, amin…