Blog

Szűrők

Címke: rizs

üzbég pilaf az tányéron

A világ minden táján léteznek olyan ételek, amelyek egyszerre táplálóak, laktatóak és lélekmelegítőek. Ezek az ételek gyakran rizsre és húsra épülnek – és bár a hozzávalók hasonlóak, a készítési mód, a fűszerezés és a hagyományok egészen különleges karaktert adnak nekik. Az üzbég plov és a magyar rizses hús is ilyen fogás. Mindkettő alapétele a népnek,…

rizotto a tányéron

A rizottó az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, amely az észak-olasz régiókból származik. Eredete a 15. századra nyúlik vissza, amikor a rizs termesztése elterjedt Lombardia és Piemonte területén. Az olaszok gyorsan rájöttek, hogy a krémes, selymes állagú rizottó tökéletes alapot nyújt a szezonális alapanyagok kiemelésére. Így született meg ez a sokoldalú étel, amely…

Az ázsiai konyhaművészet egy összefoglaló elnevezés, ami magába foglalja a közép-ázsiai, a kelet-ázsiai, az észak-ázsiai, a dél-ázsiai, a délkelet-ázsiai és a nyugat-ázsiai területek sajátos szokásait, kulturális és kulináris tradícióit. Ahány vidék, annyiféle ételkészítési eljárás és fűszerezés, melyek a külföldiek számára egy kusza, intenzív ízű, nehezen felismerhető, szószos egyveleget alkotnak, sokszor azt sem tudjuk, mit eszünk,…

foodbox

Mai rohanó világunkban felértékelődik minden, amivel időt spórolhatunk, hiszen minden óránkra legalább másfélszer annyi teendő jut, így aranyat érnek az olyan megoldások, amelyekkel értékes perceket takaríthatunk meg. A Foodbox finom dobozai ennek szellemében készültek, szinte bárhol beszerezhetőek, villámgyorsan el lehet készíteni őket, ráadásul finomak és egészségesek! Mi az a Foodbox? A Foodbox termékei 8 éve…

kínai ételek

Európai ember számára nem igen létezik egzotikusabb vidék, mint Kína, ahol egy teljesen más kultúra szokásaival találjuk szembe magunkat, és ahol óvatosnak kell lenni, amikor ételt rendelünk magunknak egy helyi étteremben, hiszen könnyedén érthetnek minket megrázó meglepetések. Az Interfood ezen a héten Kína izgalmas világába kalauzolja kedves olvasóit, tartson velünk, ismerjük meg együtt ennek a…

a nagy rizskalauz

Tudta, hogy a rizs az emberiség több mint 60%-ának legfőbb tápláléka, és ezernél is több fajtája létezik? Bizony, nem tévedés, a rizsről beszélünk, amelynek fajtái között a különbségeket mi magyarok alig-alig tudjuk felfedezni, és ha elmegyünk vásárolni, szinte sosem gondoljuk végig, hogy milyen rizses ételt készülünk főzni, és ahhoz melyik rizsféle illene a legjobban. Nagy…

Kedvencünk, a rizibizi

A csodálatos magyar nyelv és a találékony magyar emberek sok vicces szójátékának egyike ez a furcsa hangzású elnevezés. Risi e bisi, azaz rizs és borsó, ahogy az olaszok azt kitalálták és elnevezték. Igen, jól olvasták kedves olvasóink, nem magyar találmány ez az étel, hanem bizony a napsütötte olasz vidék népszerű fogása, amely megtetszett a magyaroknak…

szárnyas rakott zöldbab

A rakott ételeknek komoly hagyománya van Magyarországon, jellegzetes menzai és otthoni ételek, a legtöbb háziasszony rendszeresen készíti őket. Nagy előnyük, hogy kiadósak, így laktató egytálétel készíthető viszonylag kevés hozzávalóból. Időtakarékosnak ugyan nem mondhatóak, mert minden összetevőt előre el kell készíteni, és utána még a sütési idővel is számolnunk kell, de megéri nekifogni, az ízükkel ugyanis…

olaszos-tepsis-csirkemell

A magyarországi háztartásokban még csak néhány évtizede lettek állandó vendégek a zöldfűszerek, a klasszikus magyar konyha ugyanis leginkább pirospaprikát, borsot, köményt, használ, és csak az elmúlt évtizedekben kezdett ismerkedni az oregánóval, a bazsalikommal, a rozmaringgal és társaikkal. Nem így az olaszok, akik erőszeretettel használják őket, és alapvető fűszereknek számítanak náluk. Az ilyen fűszerekkel készült ételeket…

Cukkínis gombás rizzsel töltött paprika, paradicsommártás

A gasztronómia egyik legnagyobb csodája, amikor ismert ízekből és hozzávalókból hozunk létre valami egészen újszerű és izgalmas kombinációt. A cukkinis, gombás rizzsel töltött paprika, paradicsommártással tálalva pont ilyen újszerű ízkavalkád, ráadásul egészséges és tápláló főétele lehet nem csak a tudatosan étkezőknek, de a vegetáriánusoknak is, ugyanis nem tartalmaz húst, fő összetevői a friss zöldségek. Korábban…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?