Blog

Szűrők
olaszos-tepsis-csirkemell

Olaszos tepsis csirkemell (rásütött sajttal, paradicsommal), spenótos jázmin rizs

A magyarországi háztartásokban még csak néhány évtizede lettek állandó vendégek a zöldfűszerek, a klasszikus magyar konyha ugyanis leginkább pirospaprikát, borsot, köményt, használ, és csak az elmúlt évtizedekben kezdett ismerkedni az oregánóval, a bazsalikommal, a rozmaringgal és társaikkal. Nem így az olaszok, akik erőszeretettel használják őket, és alapvető fűszereknek számítanak náluk. Az ilyen fűszerekkel készült ételeket jellemzően „olaszos ízűnek” hívjuk. Mitől olaszos egy tepsiben sült csirkemell? Az oregánótól, amit neveznek szurokfűnek vagy vadmajoránnának is, és ami hazánkban számos helyen vadon megterem.

Adott a szép vékonyra szelt csirkemell, amit jó alaposan bedörzsölünk oregánóval, borssal, sültcsirke fűszersóval. Ez kölcsönöz neki különleges olaszos ízvilágot, majd bekenjük egy kevés paradicsompürével, így kapunk igazi könnyed, mediterrán ízeket. A tetejére szeletelt paradicsomkarikákat helyezünk, majd jó alaposan megszórjuk sajttal, végül az egészet összesütjük tepsiben. Mivel ez a különleges étel az Interfood Fitness menüjében található meg, light sajtot használunk, hogy az elfogyasztott ebéd hozzájáruljon megrendelőink fogyókúrájához, és ne kelljen miatta módosítanunk edzéstervünket.
Köretnek rendkívül egészséges megoldást találtunk ki, a spenótos jázmin rizst. Reneszánszát éli a spenót az elmúlt években. Az óvodai és iskolai menzák rengeteg kisgyerekkel utáltatták meg egy életre a spenótot – a spenótfőzeléknek csúfolt íztelen lisztes, tejes massza, amibe egy-egy főtt tojás, esetleg főtt hús került, nem nyerte el a gyerekek tetszését, hiába kampányolt mellette Popeye. Ma már szerencsére sokkal kreatívabb felhasználási módjai vannak a spenótnak, számtalan ízletes receptet találhatunk az interneten keresgélve. A felszanálási módjai változatosak lehetnek, szószos tésztákhoz keverve, csőben sült ételekbe rakva, húsok töltelékeként használva újra megszerettethetjük férjünkkel és gyerekeinkkel a spenótot.

Ha azonban nincs ideje keresgélni, tálcán kínáljuk a tökéletes megoldást: rendelje meg ezt a különleges fogást az Interfood ételfutártól, tesztelje le, hogy valóban finom tud-e lenni a spenót! Ha ízlik a családnak, újabb távlatok nyílnak Ön előtt, a hétvégi családi ebédek nyári vendége lehet a spenót, hiszen most van szezonja, a piacokat hamarosan ellepik a spenót árusító nénik és bácsik, termesztése ugyanis rendkívül egyszerű.

Ez is érdekelheti

élesztő

Élesztő, a kincs!

Néhány hónappal ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy az egyik legkeresettebb alapanyag az élesztő lesz, és alig lehet majd hozzájutni. Mindenkit váratlanul ért az egész világot felforgató járvány, ami bizony sok változás elé állította a ma emberét. Eddig sokan gondolni sem mertek az otthoni kenyérsütésre, most pedig hirtelen nagyon jó lenne tudni, mi a…