Blog

Szűrők

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem lehetett sejteni, hogy mára az asztali etikett is átalakul, olyan elemek válnak elavulttá, mint hogy a férfinak illik betolnia a nő székét, és olyanok lesznek aktuálisak, hogy a telefonunkat nem illik az asztalra tenni vagy kézbe venni étkezés során. Bizony, a világ folyton változik, ezért nekünk is folyamatosan frissítenünk kell…

Ki ne hallotta volna gyerekkorában a szigorú dorgálást: „Ne könyökölj az asztalnál!” Nem ez az egyetlen illemszabály, amelyet az előző generáció tagjai megpróbáltak belénk nevelni, hiszen régen sok hasonló figyelmeztetésben volt részük a gyerekeknek a családi ebédek és vacsorák során. Sok családban így van ez még ma is, máshol már engedékenyebbek a szülők, hiszen az…

Pálmafán terem, messziről hozzák, és csak aszalt formában ismerjük, mi az? Bizony, a datolya. Azoknak, akik szeretik az aszalt gyümölcsöket, vagy akiknek fontos az egészségtudatos étkezés, és időnként megkívánnak egy kis egészséges nasit, biztosan ismerős az aszalt datolya. Az aszalt gyümölcsök közül az egyik legolcsóbb, ráadásul finom, és még egészséges is, ezért érdemes rendszeresen tartani…

Sokszor ejtettünk már szót hasznos konyhai fortélyokról, beszéltünk arról, hogy milyen élelmiszert hol érdemes tárolni, és mutattunk már be számos különleges zöldséget és gyümölcsöt is. Az Interfood ezen a héten az egyik leghasznosabb konyhai eszközt veszi górcső alá, ami nem más, mint a hűtőszekrény. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy dédanyáink idejében még nem volt minden…

Ugye ismerős az érzés, amikor nap közben kellene egy-két falat harapnivaló, mert még sokára lesz ebéd, vagy éppen nincs idő többre, csak bekapni valamit gyorsan? Az esti nasikról már nem is szólva, amikor perceken át forgolódunk az ágyunkban, mert bizony éhesen feküdtünk le, és muszáj kiosonni enni valamit. Igen ám, de ezek az étkezések közötti…

Mióta a margaringyártás fellendült, és a margarin beférkőzött az otthonokba, a vaj használata ezzel egyidejűleg visszaszorult. Ennek legfőbb oka kétségtelenül a vaj ára, ami jóval magasabb, mint a margariné, de hátrányai közé tartozik az is, hogy hidegen nehezebben kenhető. A köznyelvben sokszor keveredik a két fogalom, gyakran szinonimaként használják a vaj és a margarin szavakat….

Mivel fizethet?