Paleo-Zéró P1-P5-ig

paleo
A paleolit táplálkozás inkább életmód, mint fogyókúra – egy olyan életmód, melynek örvendetes mellékhatása a súlyvesztés. Ennél fogva nem csak a fogyni vágyóknak lehet hasznos, hanem azok számára is, akik szeretnének egészségesen élni és enni.

A Paleo-Zéró lényege

Kerüljük el a gyorsan felszívódó finomított szénhidrátokat (cukros, lisztes ételek), a transzzsírokban dús növényi olajokat (napraforgóolajak, margarinok), a fruktózt, a tejet és tejtermékeket, valamint a hüvelyeseket. De nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről, csak egy-egy alapanyagot kell lecserélnünk és máris kész a szervezet számára jól hasznosítható, egészséges Paleo-Zéró ebéd. Szakértő segítségével állítottuk össze ezen ételsorainkat, melyek teljes mértékben megfelelnek az étrenddel szemben támasztott követelményeknek. Ezekhez az ételekhez nem használunk gluténtartalmú alapanyagot, de gluténmentesnek nem nevezhetjük, mert az üzemben más ételekhez használunk búzalisztet. Finomított cukrot sem tartalmaznak receptjeink, ha szükséges, eritrittel édesítünk. Az étrendben központi helyen szerepel a kókusz, hiszen azt zsírok és olajok helyett, kókuszzsír formájában lehet felhasználni, de a kókusztej is kiváló helyettesítője a tehéntejnek (pl.: a gyümölcslevesek elkészítésénél.)

A gabonatermékek, a kukorica és a burgonya, a cukorról már nem is beszélve, tipikusan magas glikémiás indexxel és glikémiás telítettséggel rendelkeznek. A GI azt jelenti, hogy milyen mértékben növeli meg adott táplálék a felszívódás során a vércukor és az inzulinszintet, a GL pedig arról tájékoztat, hogy mekkora összes cukorterhelést jelent adott táplálék elfogyasztása. A nyugati táplálkozásra jellemző, hogy a napi energiaszükséglet 60-70%-át gyorsan felszívódó szénhidrátok teszik ki. Az emberi szervezet az evolúció során nem készült fel az állandó nagy szénhidrátterhelésre. Paleo-Zéró étrendünk nem az ősember, de még csak nem is a természeti ember étrendjét akarja utánozni. A cél az ősi táplálkozási elvek modern körülményeink közti megvalósítása.

Miért ajánljuk?

A Paleo-Zéró étrend visszaadja számunkra, amit a természet adott. Finom ételeket, a gyümölcsök és zöldségek valódi ízét, a fűszerek aromáját. Ajánljuk mindazoknak, akik egészségesen szeretnének étkezni, de magas fehérjetartalma és alacsony szénhidráttartalma miatt fogyókúrázóknak is kifejezetten jó választás.

Jó étvágyat kívánunk!

Tekintse meg paleo-zéró ételeinket