Vegán étrend VG1-VG4

paleo

A veganizmus és a vegán étrend évek óta egyre népszerűbb világszerte és hazánkban is. Becslések szerint 2023-ban közel 80 millió vegán él a világon, tehát a föld teljes lakosságának mintegy 1%-a, és számuk hazánkban is eléri a 100 ezer főt. Akik a vegán étrend mellett teszik le voksukat, azok kizárólag növényi alapanyagokból készült ételeket fogyasztanak, kizárva minden állati eredetű élelmiszert, tehát a tejtermékeket, a tojást és természetesen a halféléket is. Az Interfood vegán menüjét ezt figyelembe véve állítottuk össze, finom és fenntartható alternatívát kínálva azoknak, akik szeretnének egészségesebben étkezni, illetve mellőzni akarják az állati eredetű alapanyagokat.

A vegán táplálkozás előnyei

Különböző okokból választják az emberek a vegán étrendet, ám az általában közös bennük, hogy mindnyájan szeretnének egészségesen étkezni, illetve fontos számukra a fenntarthatóság és bolygónk jövője. A vegán táplálkozásnak számos előnye van túl azon, hogy megőrizzük a Földet unokáink számára. Kutatások bizonyítják, hogy a vegánokat kevésbé fenyegeti az elhízás, mint a társadalom más csoportjait, mivel ritkán visznek be a szükségesnél több energiát az étkezések során. A sok elfogyasztott teljes értékű gabona, gyümölcs és zöldség az emésztésre és a vércukorszintre is jótékony hatást gyakorol. Ennek köszönhetően bizonyos betegségek, például a cukorbetegség, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések ritkábban fordulnak elő a vegán étrendet követők között.

Változatos és egészséges

Az egészséges táplálkozás kulcsa a kiegyensúlyozott étrend. A vegán étrendet követőknek figyelniük kell arra, hogy megfelelő mennyiségű energiát és tápanyagot biztosító ételeket fogyasszanak. Ebben nagy segítséget jelentenek az állati eredetű élelmiszereket helyettesítő termékek, amire nagy hangsúlyt fektetünk fogásaink megtervezésekor. A vegán fogásokat választóknak nem kell lemondaniuk a klasszikus ízekről, hiszen kiváló minőségű, teljes értékű, növényi alapú ételeink nem csak egészségesek és környezetkímélők, hanem rendkívül ízletesek is.

Nem csak vegánoknak!

Vegán ételeink semmilyen állati eredetű hozzávalót nem tartalmaznak, így bátran fogyaszthatják a vegán étrend követői, de nem csak nekik ajánljuk menüsorunkat, hanem mindenkinek, aki új ízekre vágyik, és szeret egészségesen táplálkozni.

Tekintse meg vegán étlapunkat és rendelje meg ebédjét már ma!

Tekintse meg vegán ételeinket