Blog

Szűrők

A megemlékezés Tours-i Szent Mártonról és az ő libáiról hagyományos magyar ünnepünk, mely minden évben ugyanarra a napra esik, november 11-re. Ilyenkor a családé és az evésé a főszerep, a sült liba és a finom lilakáposzta nem maradhat el az asztalról. De sok mást is szokás ezen a napon csinálni, ezért az Interfood most sorra…

dió

Sajnos a szakemberek szerint a dióburok-fúrólégynek köszönhetően az ideit diótermés katasztrofálisnak ígérkezik, ezért várhatóan ismét az egekben lesz a dió ára. Ennek ellenére az igazi őszi hazai termésmustrát nem ejthetjük meg a dió nélkül, hiszen jellegzetes csonthéjas gyümölcsünk, amely szerves részét képezi a magyar gasztronómiának. Tartson az Interfooddal, és tudjon meg meglepő dolgokat a dióról….

Mézkalauz   Nemhiába nevezzük a mézet folyékony aranynak, hiszen ősidők óta jó szolgálatot tesz a méhek által összegyűjtött különleges anyag az embernek. Édesíti ételeinket és italainkat, és számtalan módon gyógyítja az emberi testet. Manapság különféle mézek vannak forgalomban, de kevesen tudják, mi is köztük a különbség. Az Interfood ezen a héten a lekedveltebb mézfajtákat mutatja…

körte

Beköszöntött az ősz, és hozta magával a természet kincseit, mint a dércsípte csipkebogyót, az édes sütőtököt, az őszi almákat, a finom szőlőket és az izgalmas szüreteléseket, valamint a körtét, sokunk nagy kedvencét. Sokféle körte létezik, hazánkban a legtöbbjük ősszel érik, így most van itt az ideje azok leszüretelésének. Ha Ön is imádja a körtét, tartson…

őzragu

Noha hazánk bővelkedik vadhúsokban, az átlag magyar mégis kevés vadhúst fogyaszt. Nagy kár ez, hiszen a vadállatok húsa rendkívül egészséges, mentesek mindenféle káros anyagoktól, hiszen őket nem takarmányozza az ember, így nem is jutnak hormonokkal kezelt ételekhez, gyógyszerekhez, növekedésgyorsítókhoz. Csupán a természetben megtalálható növényeket legelik, és mozgásban gazdag életmódjuk miatt a húsuk kiváló minőségű. Az…

levendula

Sokak kedvenc gyógynövénye, mások a nyugodt éjszaka reményét látják a belőle főzött gyógyteában, vannak, akiknek a levendula illata az egyik legkedvesebb, és még sorolhatnánk, mi mindenért lehet imádni a levendulát. Az Interfood ezen a héten az illatos levendulamezőkre hívja kedves olvasóit, és igyekszik ezúttal is sok-sok érdekességet felkutatni! Tartson velünk, emeljük együtt kalapunkat a legfinomabb…

Mivel fizethet?