Blog

Szűrők
durián gyümölcs

Bizarr ételek a világ minden tájáról

Sült vér, pacalpörkölt, vesevelő, disznósajt – a magyar konyha ismert ételei, amelyeket sok külföldi kissé bizarrnak talál. Nekünk persze nem tűnnek annak, mint ahogy a különböző kultúrák sem tartják bizarrnak a saját ételeiket, pedig néhánytól az idegen népeknek egyenesen felfordul a gyomra. A különleges étkezési szokások után nézzük, mik a világ legfurcsább ételei! Tartson ezen a héten is az Interfooddal, ha szeretne egy kicsit borzongani!

Perui nyúzott béka dzsúsz
Ennek már a neve is borzalmas, pedig bizony létezik. Szegény békákat megnyúzzák, majd beleteszik egy turmixgépbe és péppé zúzzák őket. Hogy milyen lehet az íze, azt el sem tudjuk képzelni, de a peruiak szerint igazi afrodiziákum.

Casu marzu, a férges sajt
Szardínia szigetéről származik ez a legtöbb ember számára értelmezhetetlen étel. Egy nagyméretű kerek juhsajtról van szó, melyet a külső réteg megkeményedése után szabad levegőn hagynak, hogy a legyek belepetézhessenek. A légylárvák kikelnek és elkezdik enni a sajtot, így felszabadul egy édeskés ízű váladék, amitől különleges lesz az amúgy is erős aromájú sajt. Reggeli pirítós mellé?

Kígyóleves
A kínai konyhának vannak furcsa fogásai, az egyik legfurcsább az apró kígyókból főzött leves. Kínában nagy hagyománya van a kígyóból készült levesnek, különlegesen egészségesnek tartják. Megeszik még a kobrák tojását és a kobraembriót is.

Pisiben főzött tojás
A kobratojáson is meglepődtünk, de ezt olvasva nem is jutunk szóhoz. Szintén Kína a helyszín, ahol összegyűjtik a kisfiúk vizeletét, és abban főzik meg a tojást. Jellemzően tavasszal fogyasztják, és nagyon egészségesnek tartják. Aki ilyet eszik, annak többé nem kell aggódnia a betegségek miatt – legalábbis így tartják. Hát, mi inkább a C-vitamint választanánk.

Egérbor
Ahogyan nálunk szokás aszalt gyümölcsökből ágyat készíteni a pálinka alá, úgy egyes vidékeken gyümölcsök helyett bébi egereket tesznek a borba. Az egerek nem lehetnek idősebbek hámon napnál, a csupasz pici egérkéket belefojtják a borba és egy évig érlelik. El sem tudjuk képzelni, milyen íze lehet, de állítják, hogy minden bajra jó.

Hangyamártás
Kolumbiában is esznek furcsaságokat, mint például a hangyamártást. Nem vicc, óriás hangyákat gyűjtenek össze, és azokból főznek mártást, amit aztán húsok mellé tálalnak. Színe barna, és ha elég messziről nézzük, azt hihetjük, hogy kis borsszemek vannak benne. De nem, azok bizony a főtt hangyák feje és teste.

Durián, a nagyon büdös gyümölcs
A durián egy labda méretű, szúrós külső borítással rendelkező gyümölcs, melynek illata felbontás után a rothadó hús szagára emlékeztet. Szingapúrban tilos a gyümölcsöt tömegközlekedési eszközön szállítani, annyira erős és büdös a szaga a helyiek szerint. Mégis ez tűnik a legkevésbé borzasztónak a fentiek közül.

Most, hogy sikerült mindenki kedvét elvenni az evéstől, megértjük, ha gondolni sem tud a főzésre. De azért éhezni nem érdemes, látogasson el az Interfood weboldalára, és válassza ki holnapi ebédjét, mi pedig házhoz visszük Önnek!

Ez is érdekelheti

Együtt a tűz körül

Együtt a tűz körül 1.

A nyár számos közös családi programot kínál, kirándulások, külföldi és belföldi nyaralások, fesztiválok sokaságából válogathatunk, ha el szeretnénk menni szeretteinkkel egy kicsit kikapcsolódni. Vannak helyzetek, amikor nincs hosszú utazásokra lehetőségünk, ilyenkor sem kell azonban feladni a családunkkal töltött minőségi időt, a közös élményt. Egy biciklitúra, egy hosszú séta, egy fagyizás, esetleg egy tábortűz-gyújtás nagyszerű élmény…