Blog

Szűrők

Fagyasszunk pékárut!

Az élelmiszerpazarlás világméretű probléma, ami nemcsak a pénztárcánkat terheli meg, hanem az egész bolygónkat is. Hiába tudjuk, hogy ételt kidobni vétek, mégsem lehet mindig kiszámolni pontosan, mennyi élelmiszerre lesz szüksége a családnak a hét folyamán. Az egyik legnagyobb kihívás a pékáru mennyiségének eltalálása. Tipikus probléma, hogy vagy nem marad egy falat sem belőle, vagy éppen túl sok van, és megpenészedve megy a kukába. Az Interfoodnak van egy nagyszerű tartósítási tippje: a kenyér lefagyasztása, amivel időt, pénzt és energiát spórolhatunk meg önmagunknak.

Tényleg érdemes lefagyasztani?

A válasz nagyon határozott igen. Egyrészt, mert a megmaradt kenyeret így nem kell kidobni, másrészt, mert kedvenc pékárunkat ehetjük akkor is, ha nincs időnk éppen boltba menni. A pékáru lefagyasztás legnagyobb előnye, hogy egy kis előre gondolkodással sok időt megspórolhatunk magunknak, ugyanis ha tele a fagyasztó, egész héten nem kell a kenyérvásárlással bajlódni.

A titok a csomagolásban rejlik

Érdemes tehát előre bevásárolni, és a legfrissebb pékárut lefagyasztani. A már kihűlt péksüteményt, kenyeret egy frissen tartó fóliába tekerjük, ügyelve rá, hogy egyik része se maradjon ki belőle. Akár már így is bekerülhet a mélyhűtőbe, de ha egy hónapnál több időre tervezünk vele, akkor érdemes még egy nejlontasakba is berakni. A csomagolással ezennel meg is vagyunk, a többiről a fagyasztónk fog gondoskodni.

Kiolvasztás egyszerűen

A legnagyobb tévhit a lefagyasztott péksüteményekkel kapcsolatban az, hogy csak mikróban lehet őket kiolvasztani. Az igazság az, hogy egyáltalán nincs szükség a folyamathoz mikróra, elég, ha szobahőmérsékleten még becsomagolt állapotban hagyjuk kiengedni. Ez kb. három órát vesz igénybe, de ha éjjel kivesszük, reggelre biztosan jó lesz. Ha lassítani szeretnénk a kiolvadási időt, akkor tehetjük a hűtőszekrénybe a kenyeret, ott is ki fog olvadni, csak lassabban.

Milyen pékárut érdemes fagyasztani?

Az a jó hírünk, hogy szinte bármilyen pékáru remekül fagyasztható. Kenyerek, kiflik, bagettek, zsemlék, pogácsák, fánkok és a többi – bármi, amit szeret a család. A lefagyasztott pékárut érdemes három hónapon belül elfogyasztani, hogy biztosan ne legyen ideje és módja átvenni azt a bizonyos kellemetlen „hűtőszagot”. Kiolvadás után puha és friss lesz. Aki melegen szereti fogyasztani, sütőben néhány perc alatt még át is melegítheti.

A főzés során szintén nehéz eltalálni a pontos adagokat, erre a legjobb megoldás az ebéd házhoz rendelés. Az Interfoodnál a teljes adag bőséges, de van lehetőség kis adag rendelésére is. Rendelje házhoz finom ebédjét, tegyen egy próbát velünk!

Ez is érdekelheti

Mi kerüljön a farsangi asztalra?

Röviden szólva: minden és bármi, ami szem-szájnak ingere! Mert ennek a szezonnak legfőbb bölcsessége: „Inkább a has fakaggyon, mintsem az étel megmaraggyon!” Farsang idején, vízkereszttől hamvazószerdáig hagyományosan szinte minden az ételekről, az eszem-iszomról, a végtelen mulatságokról szól. Ha a kulináris élvezetek felől közelítünk a farsang böjtöt megelőző heteihez, a hagyományok és szokások végtelen bőségébe botlunk….