Blog

Szűrők

Fagyasszunk pékárut!

Az élelmiszerpazarlás világméretű probléma, ami nemcsak a pénztárcánkat terheli meg, hanem az egész bolygónkat is. Hiába tudjuk, hogy ételt kidobni vétek, mégsem lehet mindig kiszámolni pontosan, mennyi élelmiszerre lesz szüksége a családnak a hét folyamán. Az egyik legnagyobb kihívás a pékáru mennyiségének eltalálása. Tipikus probléma, hogy vagy nem marad egy falat sem belőle, vagy éppen túl sok van, és megpenészedve megy a kukába. Az Interfoodnak van egy nagyszerű tartósítási tippje: a kenyér lefagyasztása, amivel időt, pénzt és energiát spórolhatunk meg önmagunknak.

Tényleg érdemes lefagyasztani?

A válasz nagyon határozott igen. Egyrészt, mert a megmaradt kenyeret így nem kell kidobni, másrészt, mert kedvenc pékárunkat ehetjük akkor is, ha nincs időnk éppen boltba menni. A pékáru lefagyasztás legnagyobb előnye, hogy egy kis előre gondolkodással sok időt megspórolhatunk magunknak, ugyanis ha tele a fagyasztó, egész héten nem kell a kenyérvásárlással bajlódni.

A titok a csomagolásban rejlik

Érdemes tehát előre bevásárolni, és a legfrissebb pékárut lefagyasztani. A már kihűlt péksüteményt, kenyeret egy frissen tartó fóliába tekerjük, ügyelve rá, hogy egyik része se maradjon ki belőle. Akár már így is bekerülhet a mélyhűtőbe, de ha egy hónapnál több időre tervezünk vele, akkor érdemes még egy nejlontasakba is berakni. A csomagolással ezennel meg is vagyunk, a többiről a fagyasztónk fog gondoskodni.

Kiolvasztás egyszerűen

A legnagyobb tévhit a lefagyasztott péksüteményekkel kapcsolatban az, hogy csak mikróban lehet őket kiolvasztani. Az igazság az, hogy egyáltalán nincs szükség a folyamathoz mikróra, elég, ha szobahőmérsékleten még becsomagolt állapotban hagyjuk kiengedni. Ez kb. három órát vesz igénybe, de ha éjjel kivesszük, reggelre biztosan jó lesz. Ha lassítani szeretnénk a kiolvadási időt, akkor tehetjük a hűtőszekrénybe a kenyeret, ott is ki fog olvadni, csak lassabban.

Milyen pékárut érdemes fagyasztani?

Az a jó hírünk, hogy szinte bármilyen pékáru remekül fagyasztható. Kenyerek, kiflik, bagettek, zsemlék, pogácsák, fánkok és a többi – bármi, amit szeret a család. A lefagyasztott pékárut érdemes három hónapon belül elfogyasztani, hogy biztosan ne legyen ideje és módja átvenni azt a bizonyos kellemetlen „hűtőszagot”. Kiolvadás után puha és friss lesz. Aki melegen szereti fogyasztani, sütőben néhány perc alatt még át is melegítheti.

A főzés során szintén nehéz eltalálni a pontos adagokat, erre a legjobb megoldás az ebéd házhoz rendelés. Az Interfoodnál a teljes adag bőséges, de van lehetőség kis adag rendelésére is. Rendelje házhoz finom ebédjét, tegyen egy próbát velünk!

Ez is érdekelheti

Karácsonyi vacsora, és ami mögötte van

Kevés olyan ünnep van, amit világszerte hasonlóan ünnepelnek, de a keresztény kultúrkör egyik legfontosabb ünnepének, a karácsonynak mindenütt ismerősek a kellékei. Illatos karácsonyfa, díszek, fények, ajándékok, családi összejövetel, sok beszélgetés és meghitt hangulat. És persze a különleges ünnepi asztal, szépen megterítve, finom ételekkel, meleg, illatos italokkal és sok süteménnyel. A szokások, a hagyományok és az…