Blog

Szűrők

Címke: főétel

bélszínroló

Gyerekkorunk kedvence, igazi menzás étel, ami mai napig felidézni bennünk a gondtalan gyermekéveket, ha a kezünk ügyébe akad, noha fénykora már elmúlt. De hogyan lehetséges, hogy a szarvasmarha legértékesebb része, amit magyar ember soha nem látott, főleg nem fogyasztott, belekerülhetett egy ilyen panírozott virsliszerű valamibe, és mitől retro ez az étel? Az Interfoodtól megtudhatja, hogy…

A carbonara spagetti

Mit köszönhetünk az olaszoknak? A farmernadrágot, az újságot, a jacuzzit, a rádiót, az elemeket, a zongorát, a zsírleszívást, a pizzát, a hőmérőt, és persze az általunk is imádott tésztákat, melyek közül kiemelkedik a carbonara spagetti – az Interfood megrendelőinek egyik kedvence. Nézzük, hogyan készül az igazi és hamisítatlan carbonara! Mi, magyarok rengeteg féle carbonarát ismerünk….

Minden szakács számára örök kihívás olyan fogást készíteni, amiben „minden benne van”. Vagyis egyszerre finom, tápláló és egészséges. Illetve az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a hozzávalókért ne kelljen csillagászati összeget fizetni. Az óvári pulykamell sült krumplival mindegyik feltételnek megfelel, nem csoda, hogy az Interfood ételkínálatának egyik legnépszerűbb fogása. Régóta tartó vita, hogy a húsok…

Nehéz lenne választ adni a címben feltett kérdésre. Járjuk körül kicsit a témát! Annyi bizonyos, hogy hazánkban nehezen lehetne olyan embert találni, aki ne tudná, mi az a franciasaláta. Elmaradhatatlan fogása a hidegkonyhás vendégfogadásnak, valami, amiből azok is bátran vesznek, akik kevéssé kísérletező kedvűek. A franciasaláta vidám, színes étel, tele minden jóval: krumplival, répával, borsóval,…

A császármorzsáról írni egyenlő azzal, hogy valaki bátran darázsfészekbe nyúl, harcok kereszttüzében találja magát, avagy veszélyesen él… Ez az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből ránk hagyományozódott fogás ugyanis közeli rokonságot mutat a lecsóval, a halászlével, a töltött paprikával, amennyiben ezekről is mindenkinek határozott és megfellebbezhetetlen véleménye van, és a legtöbbek zsebében (illetve szakácskönyvében) autentikus recept lapul a…

Nokedlivel, avagy galuskával: magyar étel. Minden benne van, amit a hagyományos magyar konyháról tudni vélünk: vöröshagyma, fokhagyma, fűszerpaprika, bors, paradicsom, zöldpaprika, tejföl és hús. Nem egyenlő azonban a csirkepörkölttel, ami tejföl nélkül készül. Nem is szívesen vesszük, ha tájékozatlan ember összekeveri a kettőt. A jó csirkepaprikás ismertetőjegye a sűrű, paprikás-tejfölös szaft, amelynek mindig elegendőnek kell…

Már jó ideje benne járunk az év (evés szempontjából) egyik legkellemesebb részében, a farsangban, de még előttünk áll bő két hét, amikor, remélhetőleg, számos meghívásnak kell eleget tennie, bálban mulatnia, vagy fesztiválon kóstolnia a hurkát, káposztát, fánkot… Vagy már sok a jóból, és kissé elnehezedett a nehéz farsangi lakomáktól? Már ételt is csak a fitness…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?