Blog

Szűrők

Hasznos konyhai trükkök

A főzés tudománya egy olyan izgalmas terület, ami előbb-utóbb mindenki életébe megérkezik, hiszen az evés és az ételkészítés alapszükségletünk, összeköt minket. Vannak, akik csak az egyszerűbb ételek elkészítéséig jutnak, míg mások az évek során igazi profikká fejlődnek, de még nekik is lehet újat mutatni, hiszen a gasztronómia folyton változik. Új alapanyagok, főzési eljárások, eszközök, gasztro divathullámok soksága várja azokat, akik nyitottak az újdonságokra. Az Interfood ezen a héten néhány egyszerű, de nagyszerű konyhai tippel és trükkel segíti kedves olvasóit, tartson ismét velünk!

Szalonnaszeletelés

Vannak bizonyos húsok, főleg a zsírosak, mint a szalonna, melyeket szinte lehetetlen rendesen felszeletelni. Csúsznak a kés alatt, pláne, ha az életlen, és a végeredmény minden lesz, csak szép nem. Nyiszitelés helyett érdemes az ilyen húsokat 15 percre a fagyasztószekrénybe tenni, míg egy kissé lehűlnek, és sokkal könnyebb lesz őket szépen szeletelni, aprítani.

Paradicsompüré mentés

A paradicsomleves elképzelhetetlen paradicsompüré vagy paradicsomszósz nélkül, de vannak olyan ételek is, amelyekbe éppen csak egy kevéske hiányozna belőle. Ilyenkor praktikus, ha nem kell egy egész dobozzal felnyitni, hogy aztán tanácstalanul nézzünk a rengeteg megmaradt szószra. A paradicsomszósz remekül lefagyasztható, egy jégkockatartóba öntve már mehet is a fagyasztóba. Így amikor csak egy kevésre van szükség, mindig kéznél lesz.

Csak semmi ragacs

A fasírt és a húsgolyó nagyszerű, sokoldalú étel, nagyon jól kiegészít más fogásokat. Egyetlen baj van csak vele: a ragacsos massza hozzátapad az ember kezéhez, amikor a golyókat formázza, ettől pedig sokan idegenkednek. Egy tál hideg víz azonban megoldja a problémát: mártsuk kezeinket hideg vízbe, mielőtt a  húsba nyúlnánk, időnként ismételjük meg  a műveletet, így a hús nem fog a tenyerünkhöz tapadni.

Csokitörés profi módon

A csokis sütiknek nem sokan tudnak ellenállni, ahogyan magának a csokinak sem. Sok süteményhez kell aprított csoki, amit a legtöbben vágódeszkán próbálnak darabokra vágni. Ez nem olyan egyszerű feladat, hiszen ilyenkor a csoki inkább csak forgácsolódik, és sok koszt hagy maga után. Ennél jóval egyszerűbb megoldás, ha a csomagolásában hagyva, egyszerűen csak az asztal lapjához ütjük néhányszor, így anélkül törik darabokra, hogy mindent összecsokizna.

Az Ön családjában ki a konyhatündér? Ha éppen túl elfoglalt, és nem ér rá finomságokat készíteni, az Interfood segít! Tőlünk finom meleg ebédet rendelhet házhoz, így jóllakhat az egész család. Futáraink minden hétköznap házhoz szállítják a megkívánt fogásokat!

Ez is érdekelheti

cukrok

Édes élet, na de mivel tegyük azzá?

A túlfogyasztás korában sokan küzdenek különféle egészségügyi gondokkal a túlzott cukorbevitel miatt. Szerencsére egyre több édesítőszer áll a vásárlók rendelkezésére, szinte évente bukkannak fel az újabb szuperegészséges cukorpótlók. De könnyű a kínálatban elveszi, ahogyan rizsből sem csak egyféle van, úgy az édesítőszerek tárháza is igen gazdag. Az Interfood ezen a héten a cukrok és édesítőszerek…