Blog

Szűrők

Címke: zöldség

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…

Aki olvasta előző blogcikkünket, vagy követi a jelenlegi trendeket, az tudja jól, hogy ma a változatos, kiegyensúlyozott, mindenféle táplálékot magába foglaló étrend a legdivatosabb.  De hogyan lehetséges ezt a mindennapokban kivitelezni? Előnyben vannak azok, akik szeretik a zöldségeket és a gyümölcsöket, de hogyan szervezzük úgy az étkezéseinket, hogy mindennapra jusson elegendő rostanyag és vitamin szervezetünk…

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek csak az elmúlt évtizedekben váltak elterjedtté hazánkban, ennek oka többek között a vegetáriánus és vegán életmód mind nagyobb térhódítása. A hagyományos ételek mellett egyre növekszik az igény a változatos alapanyagok iránt, sokan szívesen kísérleteznek új ízekkel. Az egyik legnépszerűbbé vált zöldség a rukkola, ami egy különleges ízvilágú salátaféle. Borsmustár A rukkola…

Ahogyan azt már előző blogcikkünkben boncolgattuk, aki vegán étrendet követ, nem fogyaszt semmilyen állati eredetű élelmiszert, így a tojás mellett természetesen az állati eredetű tejek sem jöhetnek szóba. Igen ám, de vannak olyan ételek, amelyek elképzelhetetlenek tejpótló italok nélkül, sokan már a reggeli első kávét sem tudnák meginni tejpótló nélkül. A tejre érzékenyek és a…

Sós citrom, sóban eltett citrom, savanyított sós citrom – ugye furcsán hangzik? Ilyenről még nem is hallott? Ne aggódjon, nincs ezzel egyedül, hazánkban kevesen ismerik a citromnak ezt az érdekes felhasználási módját. Mivel az Interfood igyekszik mindig napra kész lenni, és kedveli az újdonságokat, e heti blogcikkünkben ezt az igazi ínyencséget vesszük górcső alá. Nézzük,…

Sokan olvasták előző blogcikkünket, melyben a legismertebb hagymaféléket mutattuk be. Sorra vettük azokat a hagymafajtákat, amelyeket napi szinten használunk, és már jól ismerünk. Már akkor megígértük a folytatást, amiben a kicsit különlegesebb, kevésbé ismert hagymaféléket mutatjuk be, ez következik most az Interfood blogján. Tartson velünk Ön is, hátha tudunk hasznos újdonságokkal szolgálni. Fehér hagyma A…

Hazánkban a krumpli után a hagyma a második leggyakrabban használt zöldségféle, heti rendszerességgel vásároljuk meg a boltban, hiszen a magyar konyha egyik legfontosabb hozzávalója. A magyaros ételek szaftosak és ízesek, ezért elsősorban a vöröshagyma felel, de a jó fokhagymás sült hús sem ritkaság a hazai asztalokon. A vöröshagyma és a fokhagyma minden háztartásban alap, de…

Ön kóstolt már valaha szarvasgombát? Ha nem, ne érezze magát feszélyezve, hiszen nincs egyedül, a magyarok jórészének sosem volt még szerencséje hozzá, aminek két fő oka van: a szarvasgomba nagyon drága, igazi luxusélelmiszer, és meglehetősen nehéz hozzájutni. Az Interfood ezen a héten utánajár, miért ilyen drága, és mitől ennyire különleges a szarvasgomba. Tartson Ön is…

Egy jó minőségű limonádé fontos kelléke, nagyon jól kiegészíti az epres ételeket, íze jól illik a csokihoz, és bizony létezik belőle készült fagyi is. Ezeket tudjuk a mentáról, mint ahogyan azt is, hogy megfázásra kiváló a mentatea, és érdemes rendszeresen fogyasztani, mert számos pozitív élettani hatással bír. Az Interfood most nyomába ered ennek a népszerű…

Ha megkérdeznénk tíz embert, hogy mi a kedvenc szezonális nyári étele, szinte biztosan lenne, aki a rántott tököt mondaná. Friss és zsenge nyári tökből a legjobb készíteni, csak egy baj van vele, hogy elég munkás. Az Interfood mindig igyekszik kielégíteni a megrendelői igényeket és szezonális termékkel kedveskedni a vásárlóinak. Éppen ezért a rántott tököt felvettük…

Mivel fizethet?