Blog

Szűrők

Szilveszteri ételvetélkedő – igaz vagy hamis?

Számos kvízműsorban találhatunk érdekességeket, meglepő tényeket, de akár még nehéz kérdéseket is az ételekkel kapcsolatban, hiszen mint a világon mindennek, a különféle élelmiszereknek is vannak kevésbé közismert tulajdonságaik. Az Interfood ezen a héten egy szórakoztató igaz vagy hamis játékra hívja kedves olvasóit, amellyel akár a szilveszteri bulikat is fel lehet dobni. Kíváncsiak vagyunk, vajon eltalálják-e a helyes válaszokat. Ha velünk tart, biztosan lesz olyan dolog, amellyel kapcsolatban sikerül újat mondanunk.

  1. Minden sárgarépa sárga színű.

Hamis. Bár a legtöbb sárgarépa valóban narancssárga színű, léteznek más fajták is. Akármilyen hihetetlen, van fehér, citromsárga, sőt, lila és piros színű „sárgarépa” is.

  1. Az angolna bátran fogyasztható nyersen.

Hamis. Valójában az angolna vére kifejezetten mérgező, ezért még ha lenne is rá gusztusunk, vagy éppen az élet úgy hozná, hogy rákényszerülünk, akkor sem lenne szerencsés megenni nyersen az angolnát.

  1. A reteknek nagyobb a víztartalma, mint a görögdinnyének.

Igaz. Sokan a görögdinnyét hiszik a legmagasabb víztartalmú élelmiszernek, pedig vannak olyan zöldségek, amelyekben több a víz, mint a dinnyében. Egy görögdinnyének 92 százaléka víz, míg a reteknek 95.

  1. A szerencsesüti Kínából származik.

Hamis. A szerencsesütiről szinte mindenki azt gondolja, hogy Kínából származik, pedig először San Franciscoban szolgáltak fel ilyesmit egy különleges japán teaházban.

  1. A hawaii pizzát Kanadában találták fel.

Igaz. Ez ám a beugratós kérdés, ugye? Ananászos pizzát 1962-ben készítettek először, mégpedig Kanadában, és a „hawaii” fantázianevet adták neki – nem sejtették, hogy ekkora sikere lesz. Az olaszok azóta sem tudnak napirendre térni a dolog felett.

  1. Az alma lebeg a vízen.

Igaz. Talán ismerős lehet a kép a játékról, amikor úgy kell kiszedni a vízen lebegő almákat egy hordóból vagy lavórból, hogy nem érünk hozzájuk kézzel. Mókás játék, amit csak almával lehet játszani, a többi gyümölcs ugyanis elsüllyed a vízben, csak az alma marad fenn.

 

Reméljük, szórakoztató volt a cikk, és sikerült többet is eltalálni a felsorolt mókás állítások közül. Lepje meg ismerőseit, és akár gyűjtsön további érdekességeket egy szilveszteri vetélkedőhöz. Ha pedig közben megjött az étvágya is, ne halogassa a dolgot, rendelje házhoz finom ebédjét az Interfoodtól. Finom ebéd elérető áron – csakis az Interfood!

Ez is érdekelheti

„Mint Montblanc csúcsán a jég…”

Szinte biztos, hogy Vajda János nem a gesztenyepürére gondolt, amikor a híres versét írta, de a soroknak nehéz nem felidéződniük, amikor erről a fenséges desszertről beszélünk. Annál is inkább, mert a tejszínhabos-gesztenyemasszás csodát szülőhazájában, Franciaországban éppen Mont Blancnak, nyomukban az olaszok pedig Montebianconak nevezik Európa legmagasabb csúcsa után. A legjobbak közül való ősrégi recept, ami…