Blog

Szűrők

Címke: zöldség

A spenótot a legtöbb ember nem szereti, legalábbis ezt gondolja róla. Ennek oka gyerekkorunk legutáltabb menzás emléke, az erőteljesen zöld színű, íztelen, lisztes, tejes, kissé csomós főzelék, ami mellé mindig főtt tojás és hideg, íztelen főtt krumpli volt a feltét. A menzás spenótfőzeléket tényleg nehéz szeretni, akinek mégis sikerült, az biztosan gyakran eszi még ma…

Ha nyár, akkor dinnye, fagyi, limonádé, sült hekk, lángos és persze főtt kukorica. A csöves kukorica aranyáron megy a Balaton partján, éppen ezért, érdemes otthoni körülmények között elkészíteni. Erre több lehetőségünk is van, főzhetjük, süthetjük, sőt, még le is fagyaszthatjuk, ha szeretnénk a téli vitaminszegény hónapok során is egy kis nyarat kóstolni. Az Interfood e…

Jól lenni, egészségesen étkezni, vigyázni szervezetünk egészségére óriási kihívás. Az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy rengeteg, egymásnak ellentmondó információba ütközünk az interneten, és nem egyszerű eldönteni, melyik igaz, és melyik hamis közülük. Természetesen vannak támpontok, a végletes megoldásokról lehet sejteni, hogy nem sok jóra vezetnek, de még így is belefuthatunk számos hihetőnek tűnő tévhitbe….

Vannak olyan lappangó betegségek, melyek nem okoznak látványos tüneteket, ezért sokan csak későn, vagy egyáltalán nem ismerik fel őket. Az egyik ilyen a pajzsmirigy megbetegedése, ami nagyon gyakran felfedezetlen marad, mert a betegnek ugyan vannak tünetei, de csak enyhék és általánosak, ezért más lehetséges kiváltó okokra gyanakszik. Egyes kutatások szerint minden nyolcadik nőnél kialakul valamilyen…

Segít fogyni, kitisztítja a bélrendszert, elhajtja a felesleges vizet, óvja szemeinket, és még számtalan egyéb módon segít abban, hogy szervezetünk egészséges maradjon. Az ősz egyik legnagyobb ajándéka a sütőtök, amely változatos módon elkészíthető, tele van hasznos anyagokkal, igazi szezonális csemege. Leves, főzelék, szendvicskrém készülhet belőle, de egyszerűen megsütve is rendkívül egészséges. Az Interfood e heti…

A nyár mindenkinek másról szól, sokan vannak, akik ilyenkor szigorú fogyókúrával töltik a meleg hónapokat, míg mások éppen nyáron engedik el a legjobban magukat, élvezik a strandot, a gyorsételeket, a fagyit és a többi energiabombát. Természetesen a legtöbben azok vannak, akik a kettő között egyensúlyoznak, és próbálják a jellegzetes nyári ízekkel, szezonális élelmiszerekkel szebbé tenni…

Hogyan lesz egy nemzetnek jellegzetes konyhaművészete, kedvenc fűszerei, világszerte híres fogásai? Ehhez bizony évszázadok és kiváló új ételek kellenek, melyek aztán meghódítják a világot, és bizony a földrajzi adottságok sem utolsók, hiszen általában azokat a növényeket, fűszereket részesíti előnyben egy nemzet, amelyek saját területén is megteremnek. Talán nem is vagyunk mindig tisztában vele, de számos…

Aki olvasta előző blogcikkünket, vagy követi a jelenlegi trendeket, az tudja jól, hogy ma a változatos, kiegyensúlyozott, mindenféle táplálékot magába foglaló étrend a legdivatosabb.  De hogyan lehetséges ezt a mindennapokban kivitelezni? Előnyben vannak azok, akik szeretik a zöldségeket és a gyümölcsöket, de hogyan szervezzük úgy az étkezéseinket, hogy mindennapra jusson elegendő rostanyag és vitamin szervezetünk…

Vannak olyan élelmiszerek, amelyek csak az elmúlt évtizedekben váltak elterjedtté hazánkban, ennek oka többek között a vegetáriánus és vegán életmód mind nagyobb térhódítása. A hagyományos ételek mellett egyre növekszik az igény a változatos alapanyagok iránt, sokan szívesen kísérleteznek új ízekkel. Az egyik legnépszerűbbé vált zöldség a rukkola, ami egy különleges ízvilágú salátaféle. Borsmustár A rukkola…

Ahogyan azt már előző blogcikkünkben boncolgattuk, aki vegán étrendet követ, nem fogyaszt semmilyen állati eredetű élelmiszert, így a tojás mellett természetesen az állati eredetű tejek sem jöhetnek szóba. Igen ám, de vannak olyan ételek, amelyek elképzelhetetlenek tejpótló italok nélkül, sokan már a reggeli első kávét sem tudnák meginni tejpótló nélkül. A tejre érzékenyek és a…

Mivel fizethet?