Blog

Szűrők

Advent, a meghitt készülődés időszaka

Az év legszebb ünnepe vitathatatlanul a karácsony, melyet az adventi időszak előz meg. A mai rohanó és elanyagiasodott világban azonban már egyre kevesebben tudják, hogy mi is az adventi ráhangolódás lényege. Hogy miért gyújtunk gyertyát, mit jelképez az égő láng, mire ad lehetőséget ez a négy hét, erről szól az Interfood e heti cikke. Érdemes velünk tartani, mert szó lesz néhány újdonságról is, mellyel kedves megrendelőinknek készültünk.

A várakozás fontossága

Az advent szó jelentése eljövetel, régies nevén úrjövet. Az adventi időszak a karácsony napját megelőző négy hetet öleli fel, első vasárnapjától vízkeresztig tart. Idén december 24-én, szenteste napján van advent utolsó vasárnapja, ekkor gyújtjuk meg a negyedik gyertyát, és ezen az éjszakán ünnepeljük Jézus születését, ekkor emlékezünk meg róla az éjszakai szentmisén. A gyertyák számának növekedése a lelkünkben fokozódó fényt szimbolizálja, melyet Isten a várakozóknak ad.

Elkopóban a böjt

Régebben, a szigorúbb egyházi előírások korában az adventi időszak fontos eleme volt a böjtölés. Ilyenkor kevesebbet és visszafogottabban ettek, felkészültek a karácsonyi nagy lakomára. Ez mára elkopóban van, de a lelki böjt szokásait máig sokan tartják. A négy hét lehetőséget ad a befelé fordulásra, az elcsendesedésre, arra, hogy meglássuk és meghalljuk szeretteinket, önmagunkat. A keresztény kultúrkörben ilyenkor a bűnbocsánatért esedeznek a hívők, de a nem hívők számára is jó lehetőség arra, hogy kicsit nagyobb figyelemmel éljék meg az ünnepvárást.

Újdonságok az Interfoodnál

Az Interfood az adventi ráhangolódást különleges finomságokkal szeretné még meghittebbé tenni, ezért idén különleges adventi ajánlatokkal készülünk kedves megrendelőinknek: sült kacsamell fahéjas szilvaszósszal, krokett körettel, ischler, erdei gombás pulykatokány spenótos galuskával, rumos kocka és lekváros néró.

Érdemes egy próbát tenni velük, nem csak azért, mert ha nem kell minden nap főzni, akkor több idő jut együtt lenni szeretteinkkel, hanem azért is, mert adventi ajánlataink karácsonyig minden héten visszatérő vendégek lesznek étlapunkon. Készüljön együtt a karácsonyra az Interfood ünnepi fogásaival, és rendeljen gazdag kínálatunkból!

Ez is érdekelheti

együtt a tűz körül

Együtt a tűz körül 2.

Előző cikkünkben már beszéltünk a családi tűzgyújtás előnyeiről, most következzen néhány praktikus tanács a kivitelezéséhez. Nem kell ahhoz Bear Gryllsnek lennünk, hogy neki merjünk fogni, még csak nem is kell lezuhannunk egy lakatlan szigeten. Mint mindennek, ennek is megvan a technikája és az apró fortélyai, amikre oda kell figyelni. A tűzrakásnál mindig gúla alakot kell…