Blog

Szűrők

Készüljünk együtt a húsvétra!

A tavasz legfontosabb ünnepe a húsvét, ami az újjászületés és a megújulás ünnepe. A húsvét fontos szerepet játszik Magyarország kulturális és gasztronómiai életében egyaránt, az ünnepi hagyományokat évszázadok óta őrzik és ápolják. Ilyenkor szinte minden család összeül, és beszélget egy jót a gazdagon terített asztal mellett, melyről a sonka, a tojás, a torma és a kalács semmiképpen sem hiányozhat. Az Interfood e heti cikke a legfontosabb tavaszi ünnepkörről fog szólni, tartson ismét velünk!

Zöldcsütörtök, nagycsütörtök

A húsvét előtti böjti időszak jeles napja a nagycsütörtök, más néven zöldcsütörtök, mely a húsvétot megelőző hét csütörtöke. A keresztény ünnepkörben ezen a napon Jézus elfogatására emlékeznek böjtöléssel, a néphagyomány szerint ilyenkor csak zöld színű ételeket szabad enni. A spenót fontos szereplője a napnak, de kerülhet az asztalra más zöldség is, ami zöld színű. Az Interfood is készül e jeles napra, kínálatunkban olyan ételeket találhatnak, mint a brokkolikrémleves, parajfőzelék tojással, csirkemell roston zöldpesztós tagliatelle tésztával vagy a retekcsírás zöldsaláta fűszeres grill csirkecombbal.

Az ünnepi lakoma

A klasszikus húsvéti ünnepi lakoma legfontosabb ékköve a füstölt, főtt sonka, ami hosszú órák alatt készül el egy jókora lábasban. A sonkának a leve is értékes, hiszen abban szokás megfőzni a tojásokat, méghozzá keményre. Egyes vidékeken nyers füstölt kolbászt is főznek a sonkalében, úgy tartják, hogy a sós sonka levétől még finomabb lesz a kolbász. A húsvéti finomságok mellé hagyományosan tormát szokás kínálni. A kelesztett, fonott kalács nem csak desszert lehet, sokan szeretik a kissé édeskés kalácsot a sós sonka mellé is fogyasztani. Mára már kevésbé jellemző, de régen nagy hagyománya volt a húsvét vasárnap este elfogyasztott bárányból készült ragulevesnek is.

Húsvéti menü az Interfoodnál

Az Interfood számára fontos a hagyományőrzés, és mindig gondol azon kedves megrendelőire, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak az ünnepnapokra egy teljes menüt összeállítani. A mi húsvéti menünk tartalmaz olyan klasszikusokat, mint a húsvéti főt sonka, a tojás tormával vagy a fonott kalács, de megrendelőink kedvenc fogásai is helyet kaptak rajta, hogy mindenki kiválaszthassa, amit a leginkább kíván.

Vannak, akik imádják az ünnepi sütés-főzést, sürgés-forgást, és vannak, akik inkább szeretik lazábbra venni a húsvétot. Ha Ön is az utóbbiakhoz tartozik, rendeljen finom ételeket házhoz az Interfoodtól, válassza a kényelmesebb megoldást!

Ez is érdekelheti

Szilveszteri ételvetélkedő – igaz vagy hamis?

Számos kvízműsorban találhatunk érdekességeket, meglepő tényeket, de akár még nehéz kérdéseket is az ételekkel kapcsolatban, hiszen mint a világon mindennek, a különféle élelmiszereknek is vannak kevésbé közismert tulajdonságaik. Az Interfood ezen a héten egy szórakoztató igaz vagy hamis játékra hívja kedves olvasóit, amellyel akár a szilveszteri bulikat is fel lehet dobni. Kíváncsiak vagyunk, vajon eltalálják-e…