Blog

Szűrők

Az újévi fogadalmak ellenségei

Ki fogadta meg magának, hogy idén kemény életmódváltásba, netán fogyókúrába fog? Esetleg azt, hogy mostantól semmi esti nassolás, semmi egészségtelen étel nem kerül az asztalra? Bizonyára sokan, hiszen sokan vannak, akik nem elégedettek a testükkel, és egyre többen szeretnének ezen változtatni. Ám a változtatás sosem könnyű, főleg ha étrendről van szó, és az sem segít ilyenkor, hogy nagyon sok félrevezető információ ömlik manapság az emberekre a médiából. Az Interfood most segít tiszta vizet önteni a pohárba.

  1. Cézár saláta mindenkor

A cézár salátát sokan szeretik a fogyókúrájuk során fogyasztani, mert laktató, kellően eltelít, megadja azt az érzést, hogy jóllakott az ember. Csupán annyi a probléma vele, hogy a hús és a zöldségek mellé jókora adag zsíros dresszing jár, sőt, sokszor még kruton is. Ez utóbbiak viszont már egyáltalán nem illenek egy diétába.

Tipp: Aki szereti a cézár salátát, hagyja meg benne a fogyókúrabarát összetevőket, és csak nagyon kevés dresszinggel fogyassza, a krutont pedig érdemes teljesen száműzni.

  1. Energia szeletek és müzli szeletek

Ezek az eredetileg sportolóknak kifejlesztett magas energiatartalmú édességek azt ígérik, hogy egy kis szelet elfogyasztása után hosszú órákig nem lesz éhes az ember. Mindez igaz is, de cserébe rengeteg szénhidrátot és cukrot tartalmaznak, amik nem segítik elő a fogyást.

Tipp: Szerencsére már ezek között is találhatunk alacsonyabb szénhidráttartalmú változatokat, és érdemes figyelni arra is, hogy legyen bennük rost és fehérje, amik segítenek fenntartani a jóllakottság érzését.

  1. Cukormentes ételek és italok

Számos kérdés merül fel ezeket illetően. Egyrészt, a mesterséges cukorpótló anyagok is okozhatnak komoly problémákat, főleg ha túlzásba visszük őket. A másik gond, hogy sokan úgy gondolják, ha az üdítő cukormentes, akkor nem kell annyira odafigyelni a többi ételre, amit megeszünk. Ez azonban átverés, hiába a diétás kóla, ha közben egy nagy adag sült krumplit majszolunk.

Tipp: Az igazi eredmény mozgással és kalóriacsökkentéssel érhető el. Ez pedig a legkönnyebben a kalóriaszámlálással kivitelezhető. Mára már elérhetőek okostelefonra letölthető applikációk is, amik segítenek számon tartani a bevitt kalóriákat.

  1. Ízesített ásványvizek

Sajnos, ezek gyakran tartalmaznak cukrokat, amik észrevétlenül torpedózzák meg a legkeménebb fogyókúrát is. Praktikusnak tűnnek, amikor már elege van az embernek a sok vízből, de legyünk velük nagyon óvatosak, mindig olvassuk el a címkén leírtakat.

Tipp: ha pedig biztosra akarunk menni és semmi egészségtelent nem akarunk bevinni a folyadékkal a szervezőünkbe, a legjobb a házi ízesített vizek elkészítése. Hűtsük be a vizet, tegyünk bele citromlevet, gyömbérgyökeret és mentalevelet. Az eredmény ízletes, cukormentes ital lesz.

Ha Ön is belevágna egy egészségesebb étrend kialakításába, de nem tudja hogyan is fogjon neki, az Interfoodnál a legjobb helyen jár. Étlapunk segít eligazodni az ételek világában, hiszen minden fogásunknál fel van tüntetve azok kalóriatartalma. Változatos ételeinkkel bármilyen fogyókúra kivitelezhető. Rendelje házhoz finom ebédjét, lakjon jól velünk!

 

Ez is érdekelheti

konyhai tippek

Tuti konyhai tippek I.

Ezer éve tud főzni, eltanulta édesanyjától és nagymamájától a titkos fogásokat, de még mindig meg tud lepődni egy-egy új konyhai trükkön, amit az interneten olvas? Nincs ezzel egyedül, hiszen a konyhaművészet igazi tudomány, amiben sosem lehet túl sokat tudni. Ahány alapanyag, annyi titkos fogás, ahány elkészítési mód, annyi tuti tipp ahhoz, hogy a végeredmény a…